De Valken 2 weet niet te winnen……

De Valken 2 weet niet te winnen….

Na een zeer succesvolle bekerronde, mochten wij vandaag aantreden voor de competitie. De tegenstander, SVW ‘27 een jonge ploeg uit Heerhugowaard, de inval-scheidsrechter Theo Visser en Valken 2 waren de ingrediënten voor een aantrekkelijke –en sportieve pot voetbal.

De eerste wedstrijd op het vernieuwde hoofdveld, het veld was aardig hard en het gras stond twee kontjes hoog. Desalniettemin een goede mat, zonder hobbels.
De scheidsrechter kwam niet opdagen, vandaar dat Theo Visser onze vlagger, de fluit mocht hanteren en onze rechtsback A.C.J. Bot, in de volksmond Arthur Gaus, gedoemd werd tot vlaggenist.

Enfin..

Balbezit de eerste 10 minuten voor de ploeg uit Heerhugowaard. Daarna wisten wij grip te krijgen en de beste kansen te creëren. Na 15 minuten was het Jos die over links 3 man omspeelt en oog in oog met de keeper staat, hij schiet echter recht in zijn handen. Een vrije trap van 25 meter gaat eveneens net naast. Dan mogen Dennis en Marco ook uithalen op kansrijke posities, maar beiden weten niet te scoren.

SVW ‘27 weet eigenlijk geen kans te creëren, dit komt doordat de achterhoede goed staat te ballen. Ivo als laatste man en Frank Bokkelul Lakeman daarvoor. Op linksachter staat Mark Borst en rechtsachter staat Michiel Beemster. Dolph is deze wedstrijd verbannen naar Valken 1.

Geen spectaculaire dingen verder in die eerste helft, dus rust.

Na de rust mocht Mark Borst plaats maken voor Bonne Boots en Niels Kool voor Arthur Bot. Richard Hauwert, een nieuwe aanwinst, ging de vlag hanteren.

In de tweede helft krijgen wij kans om drie goals te maken, echter…… nakko! Alles in de handen van keeper. De voor ons allen zo bekende voetbalwet trad dus weer eens in werking, als wij ze niet maken, dan…………..

En ja hoor, uit een dood spelmoment weet iemand van SVW ’27 in te koppen 0-1.

Gas erop dus,

Het Haagse kwartiertje brak dus weer aan voor De Valken 2. En ja hoor, Jos wist de bal te onderscheppen van een krullebol en een steekpasje op Michiel Beemster te geven. Michiel omspeelde de keeper en maakte 1-1.

Met nog 5 minuten krijgen wij nog een grote kans, Marco krijgt de bal op zijn stropdas op de penaltystip, maar schiet recht in de handen van de keeper. Eindstand 1-1.
Gezien het aardige spel van de tegenstander een terechte uitslag. Volgende week wacht MFC 2 op ons, we zullen zien.