Valken pakt volle winst

Na een lange oefenperiode was het zondag dan eindelijk zover. De Roodgroene krijgers van trainer de Haart mochten aantreden voor hun eerste competitiewedstrijd. De Haart was er naar eigen zeggen klaar voor: ‘ die klotevoorbereiding ben ik nou wel een beetje zat. Tijdens de bespreking werd duidelijk dat Mike Leegwater op de bank plaats mocht nemen naast Mark Ruiter en Michiel Beemster. Gezien zijn prestaties niet geheel onverwacht, maar voor de flegmatieke aanvaller kwam die klap dermate hard aan dat hij dit seizoen van verdere participatie afziet. Oftewel, hij liet zijn ploeggenoten in de steek.

De tegenstander, VVS’46, is een ploeg in verval. Afgelopen seizoen werden nog 28 punten bij elkaar gecounterd, maar dat zal dit seizoen nog een zware dobber worden. Vorige week werd immers kansloos verloren van De Rijp met 3-0 en die ploeg was toch ook geen hoogvlieger afgelopen jaar. De enige manier om het Valken moeilijk te maken was door met veel mensen achter de bal te spelen en hopen op een snelle uitbraak, en zo geschiedde….

Valken begon de wedstrijd aarzelend. Veel duels werden verloren en passes kwamen niet aan. VVS’46 kon echter niet profiteren van het matte begin omdat de Spanbroekers simpelweg daar te slecht voor waren. Zo vanaf de 20e minuut begon Valken wat kleine mogelijkheden te creëren. Vooral Gerard Laan was in deze periode te initiator. Hij had echter geen geluk bij enkele harde kopballen. Verder had Patrick de 0-1 op de slof, maar dan zijn linker en niet zijn rechter zoals hij dacht. Mark kon na een ‘ poort’ op de achterlijn Martijn bereiken, maar die had net teveel tijd nodig om de bal te controleren en zijn schot stuitte op de look alike van Rene van Rijswijk. VVS’46 stelde hier nagenoeg niets tegenover. De ruststand van 0-0 was daarom het logische gevolg.

In de 2e helft begon Valken furieus. Mark kreeg twee goede schietkansen, maar beide keren pareerde de Spanbroekse doelman de inzetten. Even later kreeg Martijn een diepe bal en hij leek zo naar doel te kunnen lopen. Helaas verkoos de jonge automatenvuller ervoor om vanaf 20 meter te vuren, zonder resultaat. Halverwege het 2e bedrijf kreeg Lennard de grootste kans toen hij voor een leeg doel de bal van Martijn aangespeeld kreeg. In plaats van het kunststof in 1 tijd binnen te schieten besloot de spits de bal aan te nemen en dat gaf de keeper de kans met een noodduik de held van de dag te worden.

VVS’46 liet zich in deze fase ook niet onbetuigd. De gevaarlijke spits Barry Bes werd zichtbaar vastgehouden in de 16 en viel met een kreet neer met daar achteraan Patrick, Ruud en Dolf. Geen van vieren kreeg iets waardoor na een portie vrij worstelen uiteindelijk een Valkenverdediger met de bal er vandoor ging. Even later werd een vlagsignaal van Sietze door een nog onbekende reden genegeerd door de verder correct leidende scheidsrechter, en Bes, hij weer, kwam alleen voor Doelman Dekker te staan. Dekker bokste de hard ingeschoten bal over de achterlijn waardoor hij het vege lijf van De Valken wist te redden.

Het laatste kwartier was Valken weer heer en meester. Vooral John Bleeker kreeg het die periode op zijn spreekwoordelijke heupen. Actie na actie na actie over de rechterkant teisterde de VVS’46 verdediging. Uiteindelijk bracht 1 van zijn voorzetten Lennard in stelling en die kon vrij de 0-1 inkopppen, een fraaie goal. Na de goal kwam Valken niet meer in problemen. De 0-1 werd uitbundig gevierd en het bier vloeide rijkelijk in de kleedkamer. Het spel van de elf van de Haart bood de fans hoop voor de toekomst, alleen zal de effectiviteit wel omhoog moeten. Volgende week ontvangt Valken vv Oosthuizen uit Oosthuizen. Deze ploeg staat nu al kansloos onderaan en mag derhalve geen probleem worden voor de Hemse formatie.

U gaat het meemaken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Special sponsors

 

Archieven

Afgelastingen

geen

Hoofdsponsors

 

Kantinerooster jeugd

Er is geen rooster beschikbaar

Jarigen :)

Aaron Broersen, 17-06 (13 jaar)
Niels Laan, 17-06 (31 jaar)
Manon Bregman, 20-06 (22 jaar)
Riva Laan, 21-06 (19 jaar)
Copyright © 2024 De Valken