Valken 2 pakt eindelijk 3 punten!

Half 10 staat een bijna voltallig Valken 2 klaar om te vertrekken naar Spanbroek, waar VVS 2 op ons wacht. Grote afwezigen waren vandaag Ivo en Mark Boon. Ivo op vakantie en Mark kampt met een enkelblessure. Hé, we missen nog iemand….. mmmm ……. we missen Bonne! Voor de 2e keer op rij heeft hij zich verslapen, dit komt door dat geweldige zuipfestijn dat hij de dag daarvoor had. Coach Harry was zo vrij om hem toch op te halen. Nodige sancties moeten nog worden genomen, maar dat komt later.

Een mooie mat en een heerlijk nazomers zonnetje plus een hand vol spelers, dus aan de bak.

Voor de aftrap hadden we 1 minuut stilte in verband met het overlijden van Cees Sinnige. Na deze minuut begonnen we scherp.

Arthur op rechtsback, Frank Bokkelul Lakeman laatste man, Nobi (terug van weggeweest) voorstopper -en Mark Borst linksachter. Een nieuw centrum dus.
De eerste 10 minuten waren wij scherp en hielden VVS onder druk, na een dieptebal van Niels Kool was het Jos die de bal over de keeper wist te prikken. Men was in de veronderstelling dat de bal over zou gaan, maar de bal belandde in de linkerbovenhoek. 0-1.

Na de 0-1 lieten wij ons de les lezen, veel dom balverlies, onrustig en andere factoren deden ons de das om. Desalniettemin wist de verdediging de boel goed dicht te houden en de paar keer dat het gevaarlijk was, wist onze doelman Richard de ballen te pareren.

Rust..

Na de rust hadden we weer grip op de wedstrijd, de doorschuivende voorstopper van VVS werd door Mark Ruiter opgevangen, Mark speelde de 2e helft zeer sterk! Een uitbraak van onze kant deed Michiel Beemster die na rust als zeer sterke rechtsbuiten fungeerde, voor de keeper staan en maakte af 0-2. Michiel die daarna de gehele verdediging passeerde (+ keeper) schoot op doel, maar de heer Wijsman liep voor de goal en schoot de bal naast. Was echter ook buitenspel, Michiel had zelf af moeten maken. VVS ging man op man spelen en probeerde zo de verdediging te verschalken, maar de verdediging bleef keurig overeind. Een counter via Frank Lakeman die de bal diep geeft op Jos, weet Jos voor te geven aan wederom Michiel die aantekent voor de eindstand 0-3.

De eerste overwinning na al die gelijke spelen was een feit, volgende week wacht thuis Westfriezen op ons.