Gemotiveerd C1 wint bij Westfrisia DP

Gemotiveerd C1 wint bij Westfrisia DP

Een goed en vol inzet spelend C1 heeft zaterdag in Enkhuizen bij het hoger geplaatste Westfrisia DP een duidelijke overwinning behaald.
Valken startte deze laatste speeldag van dit kalenderjaar in een 4-3-3 opstelling met als doel een duidelijker taakverdeling. Dit pakte goed uit, Valken startte overtuigend en zo kwam Edwin vrij snel alleen voor de doelman van WF DP, Edwin vergat echter te scoren. WF DP speelde op de lange pass vanuit het middenveld en werd met name over rechts een aantal malen gevaarlijk, helaas voor WF en gelukkig voor De Valken kon men weinig met de kansen doen. De Valken deed het beter, vanaf rechts zette Jelle en Rens een schitterende aanval op met een eindpass op Rick , die met een mooie loopactie de achterhoede van WF verraste en heel beheerst deze kans afmaakte, 0-1. Vlak voor rust kreeg WF nog een tweetal corners, die echter niets opleverden, ruststand 0-1.
Na de pauze bleef De Valken geconcentreerd voetballen en pakte de wisseling tussen Marcel en Sam goed uit, Sam brak via links door en scoorde via de rebound fantastisch in de lange hoek, 0-2. WF DP bleef gevaarlijk na deze 0-2 en was de strijd nog niet gestreden, goed keeperswerk van Nicky en slecht afmaken van de kansen behoedde De Valken voor een tegentreffer. Vanuit een snelle uitval via rechts brak Rens door en leek 0-3 te gaan scoren, helaas de paal stond in de weg. Niek Boon leek aan alle onzekerheid een einde te maken door te scoren na goed doorzetten, de arbiter dacht er echter anders over en keurde onder felle protesten van de meegereisde Valkenaanhang de treffer van Niek af. Het bleef dus spannend en bijna scoorde WF na de eerste beste aanval na de afgekeurde treffer.
Valken bleef ook gevaarlijk en een van de snelle uitvallen leverde een vrije trap op, die door Marcel werd ingeschoten en door de WF-doelman knullig werd verwerkt, 0-3.
Al met al een fantastische overwinning en kunnen we vol tevredenheid de winterstop induiken. Na de winterstop gaan we proberen een goede reeks neer te zetten, zodat we gaan stijgen op de ranglijst. Dat moet kunnen als we met dezelfde instelling spelen als afgelopen zaterdag.

LET OP C1 !!!!!! AANSTAANDE ZONDAG (28-12) KUNNEN JULLIE MEEDOEN MET DE FUTSAL-CLINIC GEORGANISEERD DOOR ZVV ALPHA TOURS
TIJD: 10.00 – 13.30

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Special sponsors

 

Archieven

Afgelastingen

geen

Hoofdsponsors

 

Kantinerooster jeugd

Er is geen rooster beschikbaar

Jarigen :)

Joey Boon, 23-06 (23 jaar)
Jeffrey Ruitenberg, 25-06 (30 jaar)
Isa Stosz, 25-06 (21 jaar)
Nordin van der Werff, 27-06 (17 jaar)
Copyright © 2024 De Valken