Nieuwe tactiek Valken 5 in Zwaag

Hem – Het klinkt een beetje vreemd uit de mond van Valken 5 coach Kale Henkie, maar de coach zou zich tevreden stellen met een gelijkspel bij Westfriezen 10. “Westfriezen is gewoon een goede ploeg, daar winnen wij zomaar niet van. Je moet proberen de schade te beperken. Door gelijk te spelen, bereik je dat doel”, aldus de altijd uitgesproken coach.

Vanwege de slechte veldcondities werd de gebruikelijke laatste training voor de lastige uitwedstrijd afgelast. Er was genoeg werk aan de winkel voor de technische staf van Valken 5, want ‘het loopt niet.’ De vorm is er niet en nog opvallender is, er wordt niet gescoord. Aan de andere kant is er ook nog niet gescoord in 2004, althans door een tegenstander.

Woonerf-voetbal

En omdat de vorm er niet is, zal het misschien anders moeten. De laatste wedstrijden bezorgden Kale Henkie slapenloze nachten en dus zoekt hij naar een oplossing. Eén van de constateringen is dat 120 km/pu misschien een beetje te hard is. De helden zijn gewend om in een hoge versnelling te spelen, maar door het gemis aan vorm en vertrouwen is dit volgens Henkie nu niet de manier de tegenstander op de knieën te krijgen. ‘En dus gaan we nu ‘woonerf-voetbal’spelen. Want in een woonerf wordt veel gevoetbald en er staan borden met 30 km/pu. Wij gaan nu gewoon van A naar B naar C spelen en het liefst naar iemand van onze eigen partij’, verduidelijkte Henkie zijn nieuwe term.

Fit

Aan fitte spelers aan Hemmer kant geen gebrek. Niemand is geblesserd. Valken 5 kan dus met een complete selectie afreizen naar Zwaag, waar de spelers misschien nog wel even terug zullen denken aan 1 december 2002. Toen verloor Valken 5 met maarliefst 5-1 in Zwaag van de nep-Horinezen en sinds die dag is de Nederlandse taal een uitdrukking rijker: ‘net-niet-voetbal’.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Special sponsors

 

Archieven

Afgelastingen

geen

Hoofdsponsors

 

Kantinerooster jeugd

Er is geen rooster beschikbaar

Jarigen :)

Manon Bregman, 20-06 (22 jaar)
Riva Laan, 21-06 (19 jaar)
Jesse de Wit, 22-06 (22 jaar)
Joey Boon, 23-06 (23 jaar)
Copyright © 2024 De Valken