KNMI voorspelt veel regen dus dat houdt voetbal weer tegen?

Wordt er nu eindelijk weer eens een compleet programma gedraaid deze week? Het ziet er wederom niet naar uit. Voor zaterdag staat ie op 90% regen, zondag 80 en vandaag – kijken wij even op de weerkaart – bewolkt en van het westen uit geruime tijd regen. De temperaturen in het noorden 10 graden, in het westen 11 en ook in het zuid-oosten heb ik een 11 graden staan. Barbecueweer? Dat is een 3 en ook het strandweer is al niet veel beter.

Het eerste gaat naar De Goorn alwaar het laaggeklasseerde RKEDO om 14:00 gereed zal staan in een poging de weg naar boven weer te vinden. Vorig seizoen was RKEDO de verassing, dit seizoen de teleurstelling. Met 9 punten uit 11 duels staan ze op een 9e stek. Nummer laatst, VVS, heeft er 2 minder maar speelde ook een duel minder. De heenwedstrijd werd een zwaarbevochten 3-2 met goals aan Hemmerzijde van Lennard Groot, Peter Bakker en John Bleeker. Valkens grootste concurrent Forward gaat op bezoek bij Grasshoppers, daar hebben de Horinezen het ook nog lang niet gewonnen.

Valken 2 speelt in Zwaag tegen de koploper Westfriezen 2. Om 12:00 wacht de ploeg die nog weinig punten verloor. Thuis verloor Valken 2 kansloos met 0-4. Westfriezen verloor slechts 2 van de 13 duels en staat 3 punten los van Alcmaria Victrix 2. Valken 2 staat nog steeds onderin de middenmoot op een 9e stek met 10 punten uit 12 duels.

In Enkhuizen staat West Frisia DP 3 om half twaalf klaar om het op te nemen tegen Valken 3. Op het eigen sportcomplex werd met 4-2 zege gevierd tegen de middenmoter. West Frisia bivakkeerd op een 7e stek, Valken staat riant bovenaan. Alleen Hollandia 4 lijkt nog een concurrent maar die moet dan wel de inhaalduels weten te winnen.

De wedstrijd van Valken 4 wordt ook in Zwaag bij Westfriezen gespeeld. Om 14:00 is het 8e elftal van de geel-witten de tegenstander. Valken 4 is inmiddels afgezakt naar een 4e stek, maar met het winnen van inhaalduels kan men weer de 2e positie innemen. Tegen Westfriezen 8 moet gewonnen kunnen worden, zij staan slechts 8e.

De helden krijgen bezoek van HSV Sport 1889 3. Uit werd er door Valken 5 met 2-3 gewonnen, mede dankzij de inzet van A-junioren Jeen Kersten en Wilco Kenter. Ook bij de tegenstander destijds genoeg jeugdig elan. Beiden ploegen hebben nu 11 punten alleen hadden de helden daar 3 duels minder voor nodig. Aanvang als vanouds 12:45.

De veteranen worden ongetwijfeld afgelast maar mocht het onverhoopt toch doorgaan dan spelen ze tegen de oudjes van Fortuna Wormerveer. Men begint om 11:00. De Wormerveerders staan op een 3e stek met 21 punten uit 10 duels. Valken haalde er tot nog toe 15, maar u weet ondertussen wel dat ze daar maar 6 wedstrijden voor nodig hadden.

De dames mogen om 2 uur in Schagen beginnen tegen het meidenelftal van SRC. Dit seizoen hebben de Valken meiden al 2 keer tegen SRC gespeeld en tweemaal werd er winst geboekt. Thuis werd met 3-0 gewonnen, uit trok men met 1-2 aan het langste eind. SRC staat natuurlijk niet voro niets op de laatste stek met slechts 1 schamel puntje uit 12 duels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Special sponsors

 

Archieven

Afgelastingen

geen

Hoofdsponsors

 

Kantinerooster jeugd

Er is geen rooster beschikbaar

Jarigen :)

Aaron Broersen, 17-06 (13 jaar)
Niels Laan, 17-06 (31 jaar)
Manon Bregman, 20-06 (22 jaar)
Riva Laan, 21-06 (19 jaar)
Copyright © 2024 De Valken