De wedstrijd om het kampioenschap!

Valken 1 speelt de wedstrijd om het kampioenschap aanstaande zondag! Thuis om 14:00 is de aftrap tegen Always Forward, de naaste concurrent. Bij Valken keren Patrick van Veen en Mark Dop terug na respectievelijk een schorsing en een wintersportvakantie. In Hoorn werd het eerder dit seizoen 2-2 en daar mocht voornamelijk Forward blij mee zijn. Het is te hopen dat Valken de deceptie van vorige week – een 0-2 nederlaag bij RKEDO – vergeten is en er komende zondag voor gaat. Bij winst kan een hele goede stap gezet worden richting kampioenschap, het gat wordt dan 7 punten.

Het 2e kan het seizoen rustig uit ballen. Na de 7-1 overwinning op nummer laatst WGW 2 uit Den Helder staat het team van Harry Sierkstra op de 9e stek. Wellicht zit er nog een plekje winst in. Dat zou dan komende zondag al kunnen gebeuren als men het 2e Helderse team op bezoek krijgt om 11:30. FC Den Helder 2 staat op de een na laatste plaats, haalde slechts 6 punten en moet dus te pakken zijn. De uitwedstrijd werd al met 1-3 gewonnen dus de volgende 3 punten kunnen al bijgeschreven worden…..???

Valken 3 speelde vorige week niet en kan derhalve goed uitgerust aan het duel tegen Apollo ’68 2 beginnen. Om 11:00 is de aftrap in Hensbroek tussen de nummers 1 (Valken) en 5. In deze fase van de competitie moet Valken 3 elk duel winnen om aanspraak te kunnen maken op het kampioenschap, Blokkers 4 zit namelijk op het vinkentouw. Hollandia 4, de eerdere concurrent van het 3e heeft 3 punten aftrek gekregen en is derhalve afgehaakt in de strijd. Thuis won Valken gemakkelijk met 4-0 dus ook deze punten schrijven we alvast bij.

Het 4e wordt helaas geen kampioen. Vorige week ging de wedstrijd om het kampioenschap tegen West Frisia DP 6 met 1-2 verloren. De Enkhuizers hebben nu een voorsprong van 5 punten en lijken de kampioen te gaan worden. Valken 4 zal er natuurlijk alles aan doen om de druk zo groot mogelijk te houden. Zondag krijgen ze om 11:00 bezoek van Spirit ’30 5. De Hoogkarspellers draaien geen goed seizoen. Alleen Zuidermeer 3 doet het nog slechter. Ze zullen ook zondag met niet veel vertrouwen naar Hem komen want thuis verloren de Reigers met 3-7.

De helden verkeren nog steeds in een euforische stemming na de verassende 2-4 van vorige week in Zwaag tegen Westfriezen 10. Komende zondag wellicht weer een verassing als er om 14:30 – normaal gesproken derde helft tijd – wordt afgetrapt voor de wedstrijd tegen VVW 8 in Wervershoof. Eerder dit seizoen werd de thuiswedstrijd gestaakt wegens een botbreuk van een VVW-speler. De stand 0-2 is nog niet verwerkt in de rangschikking en die wedstrijd zal dus wellicht nog worden uitgespeeld. Het is de wedstrijd tussen de nummer 4 en 7 van de ranglijst, in punten is het verschil 11.

De oudere Valken-garde zou om 10:00 tegen HSV in Heiloo spelen. Ware het niet dat gister al bekend werd dat Valken niet naar Heiloo kon afreizen. Een paar weken terug ging het thuisduel met 0-3 verloren en haakte Valken een beetje af om de hoogste plaatsen. Vorige week won men echter weer. Bij SSV werd het 1-3 en Valken staat keurig 5e met nog steeds een bult wedstrijden minder.

De dames kunnen komende zondag MFC voorbij als men andermaal naar de Medemblikkers moet. Vorige week won men afgetekend met 0-4, dus zondag weer winst zo is de verwachting. En bij een overwinning staat Valken 1 puntje boven MFC, en hebben ze nog een wedstrijd te goed ook. Voor de winterstop leek de 5e plek het hoogst haalbare, dus dat is een mooie opsteker, en wie weet is LSVV de volgende.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Special sponsors

 

Archieven

Afgelastingen

geen

Hoofdsponsors

 

Kantinerooster jeugd

Er is geen rooster beschikbaar

Jarigen :)

Manon Bregman, 20-06 (22 jaar)
Riva Laan, 21-06 (19 jaar)
Jesse de Wit, 22-06 (22 jaar)
Joey Boon, 23-06 (23 jaar)
Copyright © 2024 De Valken