Haalbaarheidsstudie naar fusie Valken en Vada

Gisteravend vond in het diepste geheim – de berichten zijn nog niet eerder naar buiten gekomen – (weer?) een gesprek plaats tussen afgevaardigden van Valken, ASV ’55 (Vada) en de gemeenten Venhuizen / Drechterland.

Reden voor dit onderhoud is de mogelijke fusie in 2006 van Valken en Vada. Onder de werknaam ASValken is er een pilotgroep opgericht met daarin vertegenwoordigers van alle betrokken partijen.

Gisteravend zagen we uit het gemeentehuis rond 21:00 namens Vada, K. Koomen, S. Boomsma en F. Jansen wandelen. Van Valken konden we Piet Boon, Piet Davidzon en Frank Hand waarnemen. We bleven maar even wachten en om 21:45 kwamen daar Venhuizens’ burgemeester R. Ho Ten Soeng, wethouder R. Vroling van Venhuizen en uit Drechterland – even opgezocht via www.drechterland.nl – mevrouw M. J.P. van Kampen-Nouwen, wethouder aldaar.

Bedoeling is om bij de schaalvergroting door het samenvoegen van Venhuizen en Drechterland ook op sportief gebied dit te realiseren. Zo zouden ook WSW en Schellinkhout in gesprek zijn over een verder gaande samenwerking.

Op dit moment kunnen we u niet meer meedelen dan bovenstaande. Je mening kan je alvast via de poll kwijt.

De vraag blijft bij DeValken.com waarom er dan zoveel geld is gestoken in het opknappen van 2 complexen als men weet dat er gefuseerd wordt. Een tweede vraag die DeValken.com heeft is waarom er nu al gepraat wordt over een mogelijke fusie ondanks dat minister Remkes heeft aangekodigd dat de schaalvergroting van Drechterland wel even op zich kan wachten. Overigens gaan beide burgemeester van Drechterland en Venhuizen binnenkort op bezoek in Den Haag om de voorgestelde fusie toch per 1 januari 2005 door te laten gaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Special sponsors

 

Archieven

Afgelastingen

geen

Hoofdsponsors

 

Kantinerooster jeugd

Er is geen rooster beschikbaar

Jarigen :)

Joey Boon, 23-06 (23 jaar)
Jeffrey Ruitenberg, 25-06 (30 jaar)
Isa Stosz, 25-06 (21 jaar)
Nordin van der Werff, 27-06 (17 jaar)
Copyright © 2024 De Valken