De Valken B1 kampioen!

De Valken B1 KAMPIOEN seizoen 2003/2004!

J.l. zondag 18 april is De Valken B1 kampioen geworden na zijn 15e opeenvolgende overwinning in de competitie tegen Geel Zwart uit ’t Zand. Vooraf was de spanning natuurlijk voelbaar in de kleedkamer maar iedereen was er van overtuigd dat het niet meer mis kon en mocht gaan. Op de tribune van Geel Zwart zaten de supporters die de jongens meteen vanaf het eerste fluitsignaal naar voren schreeuwden. Trainer/coach Peter Haars en Niels Laan namen plaats in de dug out en gingen er eens goed voor zitten. Verzorgster Wilma Wilderink sprak uit dat de zenuwen door haar keel gierden maar ook dat de champagnefles werd gekoesterd en op de juiste temperatuur was.

In het begin van de wedstrijd voetbalden wij iets te gespannen en ontstonden er kleine irritaties in het veld, echter aanvoerder Merijn van Vlimmeren zette iedereen weer snel op zijn plaats met de opmerking, ik citeer: ‘Kom op jongens, gewoon blijven voetballen zoals wij gewend zijn te doen’. Het eerste kwartier waren er kansen voor beide partijen en liet onze verdediging zien dat zij opnieuw niet van plan waren om cadeautjes weg te geven; Nicky Redeker op goal, Koos Keuning, Merijn van Vlimmeren, Jos Kraal en Mike Houtman vormden weer een uiterst betrouwbare laatste linie.

Door uit te gaan van onze eigen kracht en het snel combineren was het uiteindelijk een pass in de diepte op Tim Wilderink die wegliep van zijn tegenstander en de bal keihard in de touwen schoot, 0-1! De opluchting was voelbaar langs de kant en is het mooi om te zien dat
De Valken B1 geen ontzag meer had voor zijn hardwerkende tegenstander die vorige week Spirit ’30, de ploeg die in de 1e uitwedstrijd van het seizoen ons de enige nederlaag hebben bezorgd, tot hun teleurstelling in de slotminuut nog de winst zag pakken.

Eens te meer is gebleken dat een goed gesprek in de auto op weg naar de tegenstander helpt om in dit geval Jan Boon de rust voor de goal te doen laten bewaren. Hij was het die van Marcel Kuin de bal op maat meekreeg en met maar liefst 4 tegenstanders op zijn hielen toch het overzicht behield en de bal schitterend in de kruising deed belandden, 0-2!
Hierna kwamen de glimlachen op de gezichten en kon het thuisfront alvast gewaarschuwd worden voor het feestje na afloop. Heel misschien een feest tezamen met onze eerste elftal die ook in de race is voor het kampioenschap.

Wij bleven tot aan de rust goed voetballen en was het mooi om te zien dat een aanval over
een aantal schijven een doelpunt tot gevolg had; Koos Keuning op Joost Kuné die op zijn beurt Tim Wilderink in staat stelt om de bal vanaf de achterlijn loepzuiver op Hannes Groot te spelen, hij is het die met het laatste tikje tegen de bal de 0-3 ruststand kan aantekenen.

In de rust werd de afspraak gemaakt om iedere beslissing van de scheidsrechter te respecteren en te proberen om de score te vergroten. Maarten van Ophem en Joep Obdam mochten hun opwachting maken in de basis voor de tweede helft. Routinier Niels Koster en Jan Boon mochten tijdelijk de honneurs waarnemen op de reservebank.

Ook zij zagen in het eerste kwartier na rust geen doelpunten, echter nadat de cameraman zijn positie achter het doel had ingenomen was het meteen Tim Wilderink die een combinatie met Marcel Kuin mooi afrondde, 0-4. De spaarzame counters van de tegenstander werden iedere keer bijtijds prima verdedigd en in het uiterste geval hadden wij natuurlijk keeper Nicky Redeker die van te voren had verteld geen tegendoelpunt in de kampioenswedstrijd te willen incasseren. Onze verdediger Mike Houtman maakte op aangeven van Joep Obdam de 0-5 en was het opnieuw Joep die hierna een prachtige voorzet op Niels Koster gaf waarbij zijn volley helaas op de paal uiteen spatte.

Uiteindelijk maakte Marcel Kuin vlak voor tijd op een schitterende wijze 0-6 door de bal via een subtiel lobje over de keeper te plaatsen. Hiermee bevestigde hij de klasse waarmee
De Valken B1 het hele seizoen had gespeeld.

Na het laatste fluitsignaal barstte het feest op het veld en in de kleedkamer los en was het de fles champagne die werd ontkurkt en iedereen zich goed deed smaken. Hierna togen wij vol goede moed en met vrolijke gezichten naar Hem-Venhuizen om ons bijtijds te melden in de kantine.

Inmiddels was duidelijk geworden dat ons eerste elftal door een gelijk spel geen kampioen was geworden; zij moeten nog even in de wachtkamer plaatsnemen.
Echter bij binnenkomst in de kantine was er een groots onthaal en waren de tafels voor ons gereserveerd. Na de speech van Sjaak de Lange, die namens het jeugdbestuur het kampioensteam, trainer Peter Haars, begeleiders Niels Laan, Wilma Wilderink en grensrechter Henk Wilderink feliciteerde namens de vereniging met het behalen van het kampioenschap, barstte het feest los.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Special sponsors

 

Archieven

Afgelastingen

geen

Hoofdsponsors

 

Kantinerooster jeugd

Za 25-05-2024
Ochtend
Monique/Alex Beerepoot
Middag
Lex Groot/Joeri Sluis

Zie info en rooster.

Jarigen :)

Maas Bouman, 26-05 (21 jaar)
Timo Kromkamp, 26-05 (16 jaar)
Jeanne Wagemans, 26-05 (19 jaar)
Dennis Groot, 27-05 (24 jaar)
Marike de Wit, 28-05 (18 jaar)
Copyright © 2024 De Valken