Nederlaag Valken tegen Andijk in WF-cup

Omdat het eerste rust kreeg van trainer De Haart speelde het tweede vanavend thuis in de eerste ronde voor de Westfriesland Cup tegen Andijk. In de eerste helft hadden de bezoekers duidelijk het beste van het spel maar de karrevracht aan kansen werden jammerlijk om zeep geholpen. Dit was overigens deels te danken aan doelman Hauwert die goed stond te keepen. En zoals zo vaak treedt dan de ongeschreven voetbalwet in werking, als je ze zelf niet maakt dan gaat ie er aan de andere kant wel in. En zo geschiedde, Jos Dalmulder schoot bekeken de 1-0 binnen. Dit was tevens de ruststand. In de tweede helft wist Andijk orde op zaken te stellen door twee maal te scoren. Een 1-2 eindstand derhalve. Op de Andijker zege viel dus niets af te dingen. Volgens zeggen gaat Valken nu nog een verliezersronde spelen, misschien dat het keurskorps van Wim de Haart dan zijn opwachting zal maken waardoor het toch nog mogelijk zou moeten zijn een volgende ronde te halen. In de WF Cup betekend een gele kaart overigens vijf minuten aan de kant zitten. Doordat ook doelman Hauwert een gele kaart kreeg werd Jos Dalspits voor vijf minuten Jos Dalkeeper. Rood was er voor Dennis de Wit. Dit wegens commentaar op de leiding, maar dat zou U niet verbazen.