Valken B1 blijft ongeslagen in eigen huis

Valken B1 heeft zijn laatste thuiswedstrijd op het
A-veld opnieuw met klinkende cijfers afgesloten; tegen het op de tweede plaats staande MFC B1 wisten zij te winnen met 3-1.

Onder het genot van een heerlijk zonnetje werd er afgetrapt tegen MFC B1 dat de intentie had om van ons punten te gaan pakken. Natuurlijk waren wij hiervan op de hoogte en stonden de jongens vanaf het 1e fluitsignaal van scheidsrechter Hans Pronk op scherp. Op wat kleine plaagstootjes na hadden wij vrij snel de controle over de wedstrijd. Dat de begeleider van MFC zijn stem niet onder controle had na de prachtige afstraffing van Hannes Groot, die een fout van de keeper goed inschatte, deed ons veel genoegen.

De 1-0 voorsprong bleef lange tijd op het scorebord staan, echter een mooi opgezette aanval belandde uiteindelijk bij Joost Kune die zijn strakke voorzet door opnieuw Hannes Groot zag worden binnengetikt,
2-0.

Vlak voor rust moest onze keeper Nicky (Nick voor intiemi) Redeker alles uit de kast halen om een schot op doel onschadelijk te maken. Dit deed hij met glans en werd de kleedkamer met een rustgevende voorsprong opgezocht.

Na rust bleven wij MFC B1 op afstand houden van ons doel en was het paal en lat die ons in de weg stonden voor een grotere voorsprong. Met name een prachtige vrije trap van Hannes Groot had een beter lot verdiend, echter belandde via de onderkant van de lat weer in het veld waarna de kopbal van Tim Wilderink niet krachtig genoeg was om de keeper te kunnen verrassen.

De gewenst 3-0 kwam er toch via de voeten (lees: maat 48) van routinier Niels Koster die de bal in de hoek deed belandden vanaf de rand van de 16-meter.

Hierna kwam MFC B1 sterk opzetten en bleven zij druk zetten op onze laatste linie. Het was even wennen maar zij maakten toch echte een mooi tegendoelpunt oftewel 3-1. De laatste 10 minuten moesten wij vol aan de bak om erger te voorkomen. Gelukkig hadden een aantal jongens nog voldoende energie om de aanvallen van de Medemblikkers bijtijds onschadelijk te maken en pakten wij een uiteindelijk verdiende 3-1 overwinning.

Hiermee wisten wij al onze thuiswedstrijd in de volle winst om te zetten, iets wat natuurlijk de geschiedenisboeken in gaat!

Hierna gingen wij op naar Hoogkarspel om te zien of De Valken het kampioenschap kon gaan vieren. Helaas is dit niet gelukt en vertrouwt De Valken B1 erop dat het a.s. weekend toch groot feest gaat worden.

Een feest wat wij zelf al mochten meemaken en bedanken wij via dit medium het jeugdbestuur en alle Valken supporters voor de prachtige ontvangst na afloop in de kantine.