Valken A1 beleeft mooie middag op toernooi West Frisia DP

Toernooi West Frisia DP

Valken A1 met maar liefst 11 B-junioren in de gelederen (alvast wennen voor volgend jaar) heeft op het ruige Henkie de Visserman toernooi van West Frisia DP prima gepresteerd.

De trainer/coach trokken de volgende conclusie:
Wij zijn blij verrast over het prima spel tegen fysiek sterkere tegenstanders.

De 1e wedstrijd eindigde in een onnodig 1-1 gelijkspel tegen JVC; de zekere 1-0 voorsprong dankzij een goal van Tim Wilderink werd door ons toch nog schlemielig weggeven. Terwijl wij ons druk maakten om een foutieve beslissing van de heer
R. Luinge ging de tegenstander er al weer met een lange haal vandoor en maakte vlak voor het laatste fluitsignaal 1-1. De heer R. Luinge is hierna niet meer gezien……

De 2e wedstrijd eindigde in een prachtige apotheose op het dit keer altijd lastige West Frisia DP. Op hun eigen A-veld kwamen zij snel op een 1-0 voorsprong en dachten het met hun fysieke en af en toe te grove spel hierna uit te kunnen spelen. Echter zij vergisten zich met name de 2e helft van 15 minuten in de veerkracht van onze jongens.

Bewonderenswaardig is om te vermelden dat 4
spelers de 40 MM in de benen hadden zitten en toch voluit bleven gaan! Het geluk ontbrak ons om de gelijkmaker te kunnen aantekenen; bal net naast, bal van (volgens ons achter) de lijn gehaald en de klok tikte gewoon door….
Terwijl Enkhuuzen beefde en trilde was het Joep Obdam die Joost Kuné in de 16 meter aanspeelde, hij was het die precies op het moment van affluiten stevig werd aangetikt: PENALTY voor De Valken!!

Heel West Frisia DP was ontzet, zeker nadat Jeen Kersten de pingel in de linkerhoek deed belandden:
1-1 eindstand en blije en lachende gezichten aan onze kant.

De 3e wedstrijd eindigde in een 2-1 overwinning op Volendam zodat wij ons met dit resultaat in ieder geval verzekerden van de 2e plaats met 5 punten uit 3 wedstrijden. Na een 0-1 achterstand werd het door een prachtig schot van Maarten van Ophem 1-1 en nadat
Tim Wilderink een vrije trap wist te verzilveren stonden wij weer aan de goede kant van de score: uitslag 2-1.

Helaas lukte het JVC in de laatste wedstrijd van het geslaagde toernooi niet om te winnen van West Frisia DP zodat de enkhuuzers toch de 1e plaats mochten opeisen. FC Volendam eindigde op een 3e plaats en JVC op de 4e plaats.

Na de prijsuitreiking en opnieuw een toespraak van Der Weisse i.s.m. doelman David van Gelderen vertrokken wij opnieuw met een goed humeur en zonnig gevoel weer terug naar Venhuizen-Hem-city.

Met rood groene groet,
Der Weisse

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Special sponsors

 

Archieven

Afgelastingen

geen

Hoofdsponsors

 

Kantinerooster jeugd

Za 25-05-2024
Ochtend
Monique/Alex Beerepoot
Middag
Lex Groot/Joeri Sluis

Zie info en rooster.

Jarigen :)

Judith Leijen, 19-05 (52 jaar)
Rien Mohle, 19-05 (71 jaar)
Tim Groot, 22-05 (31 jaar)
Stephanie v/d Velde-Wolf, 22-05 (52 jaar)
Copyright © 2024 De Valken