Valken verliest met winst bij Kaagvogels

De huidige opzet van het bekertoemooi brengt menig voetbalvereniging naar de meest exotische plaatsen. Dit geldt ook voor De Valken. De mannen van Wim de Haart gingen op pad richting Kolhorn alwaar een potje tegen de plaatselijke voetbaltrots Kaagvogels op het programma stond. Een blik op het standenbord leerde ons dat deze ploeg dit seizoen in de laagste klasse uitkomt. Derhalve mochten er veel doelpunten worden verwacht van de vorig seizoen zo productieve kampioensformatie.

De Haart kon ook dit keer nog niet in zijn ideale opstelling beginnen. Achterin ontbraken nog steeds zowel routinier Ruud (raad eens) en zijn stand-in Nobi (net terug van vakantie). Op het middenveld kon Andre Keuning weggestreept worden vanwege een weekendje uit. Tenslotte werd Mike L. gemist. De gelegenheidsbegeleider zit nog een schorsing uit. Positief voor de Haart was dat hij nog een aantal spelers kon uitproberen. Michiel begon rechts aan de buitenkant, Joris achter de spitsen en John B. naast Patrick achterin. Lennard en Martijn vormden het spitsenduo waardoor Jos op de bank plaats diende te nemen.

Zoals verwacht nam Valken direct na het eerste fluitsignaal het initiatief. Echter niet met dermate veel overmacht dat het verschil in klasseniveau zichtbaar was. Gelukkig voor De Valken zat het 1e schot er direct in. Peter vuurde het leer strak in het kruis. In het daaropvolgende deel van de 1e helft creëerde Valken genoeg kansen om de score uit te breiden. Helaas is de doelpuntenmachine nog niet bepaald op stoom. Met de tongen op de schoenen redde Kaagvogels het tot de rust met slechts 1 doelpunt verschil. Dat soms een Valkenbeen het daarbij moest ontgelden maakte niet zoveel uit. Ieder protest van Valkenkant werd zowel door thuisploeg als scheidsrechter weggewimpeld. De overbekende irritaties kwamen boven drijven en dat kwam het spel ook niet ten goede.

Joris en Mark mochten na rust in de kleedkamer achterblijven. Dit terwijl een aantal andere spelers er overduidelijk een spreekwoordelijk potje van maakten. De invallers Jos en Erwin konden de wedstrijd niet naar een hoger niveau tillen, integendeel. Het 1e half uur werd er slechts tweemaal op doel geschoten. Verder liep Valken nog averij op. Remco werd op schandelijke wijze tegen de knie geschopt. Het mocht een wonder heten dat alles nog redelijk op zijn plaats zat. In principe staat hier maar 1 sanctie op, maar daar dacht de man in het zwart anders over. De lankmoedig optredende leidsman had blijkbaar geen zin in al dat papierwerk en deed de aanslag af met geel. ‘Het is maar amateurvoetbal’, was een zeer intelligente en kordate opmerking. De trainer van Kaagvogels deed wat de scheidsrechter naliet en wisselde de dader direct na het incident. Een zeer verstandige beslissing omdat een aantal Valkenspelers intussen de stalen noppen extra scherp gesneden hadden.

Nadat de gemoederen weer enigszins bedaard waren ging Valken op jacht naar een hogere score. Bij de thuisploeg vielen de spelers bijna om van vermoeidheid. Jos, daarvoor nog ongelukkig in een 1 tegen 1 duel met de keeper, schoof na een ‘ Ibrahimovic-achtige solo’ de bal netjes in de hoek. Even later maakte Martijn in de rebound 0-3 nadat de keeper een houdbare schuiver los had gelaten. Verder kwam Valken niet en dat mag teleurstellend genoemd worden. Hoewel Kaagvogels aantoonde voor het acteerniveau een zeer aardige ploeg te hebben, had Valken er meer uit moeten halen. Eerlijkheid gebied te zeggen dat het belangrijkste doel vooraf was om heelhuids uit de strijd te komen, maar zelfs dat bleek niet mogelijk.

Dubbel verlies derhalve na een wedstrijd die beter niet gespeeld had kunnen worden. De diagnose van Remco’s knie zal weldra bekend worden, maar dat hij de start van competitie mist lijkt nagenoeg zeker. Aanstaande woensdag volgt de bekerwedstrijd tegen Always Forward. We zullen afwachten of dat iets vriendelijker verloopt, maar gezien de historie kan Hennie zijn borst natmaken.

Opstelling:
Frank Dekker, Remco Sinnige (60. Frank Lakeman), Patrick van Veen, John Bleeker, Dolf Karel, Michiel Beemster, Peter Bakker, Mark Dop (46. Erwin Sinnige), Joris Groot (46. Jos Dalmulder), Lennard Groot, Martijn Meester

Linksbek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Special sponsors

 

Archieven

Afgelastingen

geen

Hoofdsponsors

 

Kantinerooster jeugd

Za 01-06-2024
Ochtend
Isabel/Milan Vonk
Middag
Luca Bleeker/Opvulplek

Zie info en rooster.

Jarigen :)

Dennis Groot, 27-05 (24 jaar)
Marike de Wit, 28-05 (18 jaar)
Delano Bezuijen, 29-05 (20 jaar)
Wietse Sijm, 29-05 (32 jaar)
Charmaine Boon, 30-05 (33 jaar)
Rick Raven, 30-05 (35 jaar)
Loek Groot, 31-05 (30 jaar)
Nick Redeker, 01-06 (35 jaar)
Tim Stammes, 01-06 (25 jaar)
Copyright © 2024 De Valken