Eenvoudige winst voor Valken 1 in slechte bekerwedstrijd

Valken 1 heeft zo goed als zeker de volgende ronde in de Amstel Cup bereikt door laagvlieger SV Beemster uit Middenbeemster met 3-0 te verslaan.

Op een mooi nazomeravondje had Valken eigenlijk geen kind aan de gasten die uitkomen in de 5e klasse, 2 klasses lager dan Valken komend seizoen.

Na 10 minuten komt Valken dan ook al op een voorsprong. Na een corner van Mark Dop is het Patrick van Veen die bij de 1e paal de 1-0 kan binnenknikken.

5 minuten later is het Martijn Meester die voor de 2-0 tekent. Na een scrimage en goed doorgaan van André Keuning belandt de bal uiteindelijk bij Valkens spits die verwoestend uithaalt.

Net voordat er een half uur is gespeeld lijkt de wedstrijd opeens een andere wending te nemen als André Keuning een rode kaart voorgeschoteld krijgt van de warrig leidende scheidsrechter. De jonge middenvelder zal waarschijnlijk wat richting leidsman geroepen hebben, want voor de lichte duw richting tegenstander zou dit nooit een kaart hebben kunnen betekenen.

Beemster komt er echter nog steeds niet echt aan te pas en verliest dan ook 7 minuten later de wedstrijd helemaal als Mark Dop vanaf een metertje of 25 geplaatst kan uithalen en voor de 3-0 aantekend.

Na rust gebeurd er niet echt veel meer en wordt het niveau zeer bedenkelijk.