‘Hou die Gijzen in de gaten’

Het duel der verliezers. Zo mogen we de aanstaande confrontatie tussen de Flamingo’s en De Valken toch wel omschrijven. Beide ploegen peurden uit de 2 wedstrijden welgeteld nul punten. Voor Valken een zeer onnodige en ongebruikelijke situatie, maar voor de Flamingo’s komt de valse start ook als een donderslag bij heldere hemel. Immers, de Alkmaarders vertoefden het grootste deel van het afgelopen seizoen in de hogere regionen. Dit seizoen bleken Vitesse’22 (1-2) en Uitgeest (3-2) net iets sterker. De verslagen erbij pakkend, kunnen we wel stellen dat Flamingo’s in beide wedstrijden duidelijk de mindere ploeg was en dat de uitslagen net zo goed hoger hadden kunnen uitvallen.

Het is algemeen bekend dat Flamingo’s niet over een bijzonder sterk team beschikt. Eigenlijk draait het maar om 1 speler. Maurice Gijzen rijgt de doelpunten ieder seizoen aaneen. Vorig seizoen bleef de teller pas bij 33 steken en in de huidige jaargang heeft hij er ook al 2 in liggen.
Wat maakt deze spits nu zo bijzonder? De ex-speler van AZ heeft natuurlijk de nodige ervaring in het betaalde voetbal, maar scoren is toch een vak apart. Voor Gijzen is het meer regel dan uitzondering. Volgens ingewijden betekent ieder schot een gevaar voor de tegenstander. Links, rechts, hoog of laag, hij mikt de bal overal waar hij hem hebben wil. Dat wordt dus oppassen geblazen voor de Valkenverdediging. Overigens de linie die de meeste indruk maakte in de 2 wedstrijden 3e klasse. Dus dat geeft vertrouwen.

De Haart zal vast en zeker op dit moment al aan het puzzelen zijn over de opstelling. Joris en Lennard zijn al afgevallen. Jos, John en Martijn zijn twijfelgevallen. Remco gaat mee als wisselspeler en zal vermoedelijk nog geen speelminuten krijgen. Veel zal zondag afhangen van Mike, die op de training aardige dingen liet zien, maar ook minder aardige. Het beperkt aantal beschikbare spitsen uit zich in de nulscore in het aantal gescoorde doelpunten. De score had aanzienlijk hoger kunnen uitvallen, maar zoals eerder al vermeld, de bal wilde er maar niet in. De moraal lijkt nog niet geschaad, maar de eerste punten moeten nu toch snel komen, anders sluipt de angst in de ploeg.

Kortom, De Valken is zeker niet kansloos, maar veel zal afhangen van de vorm van de dag. En natuurlijk de spits van Flamingo’s. Zoals een volger van FC Uitgeest en niet toevallig mijn collega het al mooi verwoorde: ‘Hou die Gijzen in de gaten jongen, dan komt het allemaal goed’.

Linksbek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Special sponsors

 

Archieven

Afgelastingen

geen

Hoofdsponsors

 

Kantinerooster jeugd

Er is geen rooster beschikbaar

Jarigen :)

Jurre Koopman, 17-07 (20 jaar)
Paul Ottens, 17-07 (16 jaar)
Johan Dekker, 19-07 (52 jaar)
Robin Vreeker, 19-07 (17 jaar)
Iris Hooijboer, 21-07 (19 jaar)
Sem Pater, 21-07 (14 jaar)
Rick Vroling, 21-07 (26 jaar)
Mirjam Rood, 22-07 (46 jaar)
Copyright © 2024 De Valken