Weer winst, maar niet overtuigend.

Vandaag de 2e thuiswedstrijd en wel tegen de dames van Twisk. De stand vooraf was dat wij 7 punten hadden uit 3 wedstrijden (3e plaats) en Twisk stond nog op 0 punten. Je zou dus zeggen………..
De trainer gaf echter vooraf al aan dat ze o.a. verloren hadden van de nrs 1 en 2 en dat we dus zeker toch scherp moesten starten en Twisk niet moesten onderschatten (we zijn trouwens nog helemaal niet zo ver dat we wie dan ook kunnen onderschatten!)
Met opnieuw prachtig weer en tot onze verrassing op het A-veld gingen we van start met maar liefst 4 wissels (alleen de 2 keepsters waren er niet)
De eerste 10 minuten waren prima wat resulteerde in de 1-0 door Guda (in 2 pogingen) en Patricia maakte er met een afstandsschot al snel 2-0 van. Zou het dan toch een walk-over worden??
Helaas werd daarna het spel toch minder o.a. doordat we met teveel mensen voor de bal gingen voetballen en daardoor de afstand tussen voorhoede en achterhoede veel te groot werd. Achterin was ook niet iedereen helemaal bij de les en met name in de persoonlijke duels werden we veel te makkelijk voorbij gelopen en uitgespeeld. Zelf kregen we ook nog wel wat kansen, maar het was Twisk dat halverwege de eerste helft zomaar 2-1 scoorden en vlak voor rust werd het zelfs nog 2-2!
In de rust gaf de trainer aan waar het volgens hem aan schortte en deed (mede i.v.m. lichte blessures) wat omzettingen achterin.
De start van de tweede helft was weer wat beter en we kregen ook weer wat kansjes. Maar ook Twisk bleef gevaarlijk met diverse uitvallen en het was maar goed dat inval keepster Sylvia goed stond te keepen zodat de schade beperkt bleef. Uiteindelijk was het opnieuw Patricia die met een gericht schot 3-2 maakte en daarna mocht Sanne L. op randje buitenspel door gaan en scoorde met een fraaie lob 4-2. Twisk bleef het ook proberen en met een half schot/voorzet die net over onze keepster heenging werd het nog 4-3 wat ook de eindstand betekende.
Al met al een moeizame maar toch ook verdiende overwinning.