Eerste verlies deze competitie

De 6e wedstrijd (onze 3e thuis) begon om 10.30 uur op het C-veld o.l.v. invaller scheidsrechter Patrick Hink. Tegenstander was LSVV die ook bovenin meedraaien (4e plaats met een wedstrijd minder) en vooraf benadrukte de trainer al dat het vandaag een zware pot zou worden, mede gezien het feit dat LSVV ons blijkbaar niet zo ligt (vorig seizoen verloren we 3x van ze). Hij zei ook nog dat iedere tegenstander altijd heel graag juist van de koploper wil winnen en daarom een stap extra doet en wij daarom vandaag wel 2 of 3 stappen extra moesten doen.
Onze warming-up werd (helaas) weer onderbroken en deze keer voor een foto voor het jubileumboek, maar toch kwamen we redelijk tot goed uit de startblokken. Het spel golfde heen en weer en er werd door beide partijen zeer acceptabel voetbal gespeeld. Beide partijen kregen ook een aantal kansen, waarbij de grootste toch zeker wel voor ons waren: maar liefst 4 tot 5 keer verschenen we alleen voor hun keeper, maar helaas stond het vizier van Wendy en vooral Guda niet scherp genoeg, zodat we gingen rusten met de bekende brilstand 0-0.
In de rust gaf de trainer aan wel redelijk tevreden te zijn met het vertoonde spel, maar natuurlijk niet met de gemiste kansen. Hij zei dat gezien het aantal kansen de ruststand net zo goed 5-2 voor ons had kunnen zijn. Als je tegen de minst gepasseerde verdediging van deze competitie 4 tot 5 levensgrote kansen afdwingt, doe je het natuurlijk niet echt verkeerd! Hij vond wel dat de rechterkant van hun aanval te vaak gevaarlijk kon worden en vond dus dat Sanne B. beter bij de les moest zijn en vooral beter moest communiceren met Kim over wie wie moest dekken. Tot slot gaf hij ons nog mee, dat de 0 achterin heel belangrijk was en we niet ten koste van alles moesten gaan proberen te scoren (in de formatie blijven spelen!)
Na rust begonnen we zonder Sylvia die al in de eerste helft geblesseerd was geraakt en ook moesten we afwachten hoe lang Patricia, die al niet volledig fit aan de wedstrijd begonnen was, het nog zou volhouden.
Het was meteen al duidelijk dat LSVV de zaken op het middenveld anders aanpakte dan voor rust door veel korter en feller op de man te spelen. Hierdoor raakten wij de greep op het middenveld kwijt en konden we nauwelijks nog onze voorhoede bereiken. Een tegendoelpunt hing eigenlijk in de lucht en na weer een aanval van hen over rechts werd een voorzet simpel ingetikt:0-1. Daarna bleven we het moeilijk houden en dat werd nog erger toen Patricia ook geblesseerd het veld verliet. Toch was het Guda die een knappe solo bekwaam afrondde en voor de gelijkmaker zorgde: 1-1
Ongeveer 20 minuten voor tijd kreeg LSVV een vrije schop op een mooie plaats en doordat wij nog niet helemaal klaar waren met de muur en zij de vrije schop redelijk snel namen, ging de bal via de vingertoppen van onze keepster Annalies net onder de lat: 1-2. Het laatste kwartier lieten we Danielle nog inschuiven en gingen achterin 1 op 1 spelen, maar helaas dat mocht niet baten. Voorin kwamen we toch kwaliteit en kracht tekort om de gelijkmaker te forceren.
Al met al een aantrekkelijke en zeker ook sportieve wedstrijd met op basis van de 2e helft toch wel een verdiende winnaar. De vraag blijft natuurlijk wat er gebeurt zou zijn als wij de droomkansen in de eerste helft benut hadden (als zij achter staan moeten ze ook anders gaan spelen), maar ja aan ‘’als’’ hebben we natuurlijk niets!
We staan nu 3e en komende zondag spelen we de volgende ‘’topper’’ en wel uit tegen de huidige nummer 2 te weten MFC uit Medemblik. Hopelijk is iedereen weer 100% fit en als het vizier scherper dan vandaag staat, is een overwinning mogelijk en dan blijven we volop bovenin meedoen.