Gelijkspel tegen nummer 2.

Onze 7e competitiewedstrijd bracht ons naar een oude bekende te weten MFC uit Medemblik. MFC stond voor deze wedstrijd op de 2e plaats met 15 uit 6 en had daarmee 2 punten meer dan ons. Het was afwachten hoe wij de 1e nederlaag van vorige week verwerkt hadden, maar voor de wedstrijd hadden we er eigenlijk wel vertrouwen in, omdat we vorig seizoen 3x van ze gewonnen hadden. Aan de andere kant zagen we er ook een beetje tegenop, omdat het nu niet echt de meest “gezelligste” cq sportiefste ploeg is om tegen te spelen (erg fysiek en veel gepraat)
Mooi op tijd begonnen we aan de warming-up, maar nu was het de scheidsrechter die roet in het eten gooide door doodgemoedereerd pas om 14.20 op het veld te verschijnen i.p.v. om 14.00 uur.
De eerste 20 minuten waren weer erg matig van onze kant (weer “slappe hap” voetbal) en dat kwam misschien toch ook door de al bovengenoemde redenen. Ook de scheids floot de eerste helft, om het netjes te zeggen, niet echt tegen MFC en zo kwam het dat we na ongeveer een kwartier weer met 1-0 achter kwamen. Hierna herstelden we ons redelijk en nadat Patricia redelijk grof onderuit was gehaald, was zij hetzelf die de vrije schop in één keer verzilverde: 1-1. Annalies (in haar laatste wedstrijd als keeper ?) had vlak voor rust nog een prima redding op een keiharde inzet en zodoende gingen we rusten met 1-1.
In de rust gaf de trainer aan dat we ons niet teveel met de scheidsrechter moesten bezighouden en ons ook niet moesten laten intimideren door de meiden van MFC. Hij constateerde dat we helaas niet genoeg de aansluiting van middenveld naar voorhoede konden maken. Ook werd er teveel diep gespeeld, wat op slot voor onze spitsen niet meer te belopen viel. Dit zou de tweede helft beter moeten gaan, met name de aansluiting van het middenveld richting voorhoede.
De 2e helft gaf echter min of meer hetzelfde spelbeeld te zien: een toch wel sterker MFC en Valken dat met name voorin nauwelijks een vuist kon maken. Gelukkig stonden onze verdedigers, met Kim die weer op haar vertrouwde plek als laatste man stond, Jolanda, Madeleine en Sanne B. als “kerels” te verdedigen en ook Annalies was een betrouwbare sluitpost. Doordat ons middenveld (met name Patricia) toch niet genoeg kracht had om steeds weer aan te sluiten, stond onze voorhoede min of meer op een eiland en kon niet echt gevaarlijk worden, hoewel Myra en ook Daniëlle keihard werkten. Alleen uit 2 corners en door afstandsschoten van Daan en Kim werden we nog enigszins gevaarlijk (toch weer te vroeg geschoten! Verder doorlopen en dan pas schieten!) Ook MFC kwam niet meer aan scoren toe en zo eindigden we op 1-1, wat gezien het spelbeeld niet echt een verkeerd resultaat voor ons was.
We blijven hiermee 3e achter Koedijk en MFC en willen we echt mee blijven doen voor de kop en ook de competitie spannend houden, dan zullen we zondag a.s. toch echt moeten winnen van de nog ongeslagen koploper Koedijk.
Ik ben benieuwd !!

PROGRAMMA WEEK 43

DI 19-10 19.30 TRAINEN
DO 21-10 20.00 TRAINEN
ZO 24-10 10.30 VALKEN-KOEDIJK
AANWEZIG: 09.45 uur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Special sponsors

 

Archieven

Afgelastingen

geen

Hoofdsponsors

 

Kantinerooster jeugd

Er is geen rooster beschikbaar

Jarigen :)

Johan Dekker, 19-07 (52 jaar)
Iris Hooijboer, 21-07 (19 jaar)
Sem Pater, 21-07 (14 jaar)
Rick Vroling, 21-07 (26 jaar)
Mirjam Rood, 22-07 (46 jaar)
Tom Besseling, 24-07 (27 jaar)
Dave Laan, 24-07 (15 jaar)
Lisa Mes, 24-07 (19 jaar)
Danique Wiersma, 24-07 (21 jaar)
Copyright © 2024 De Valken