Gevoelige (2e) nederlaag

Onze 8e competitiewedstrijd bracht ons uit naar Westwoud, alwaar we om 11.30 uur moesten aantreden tegen een van de nieuwkomers in de 4e klasse te weten Woudia. Vooraf hadden wij vertrouwen in een goede afloop, ondanks dat zij 1 verliespunt minder hadden dan ons. Dit vertrouwen was gebaseerd op het feit dat we vorig seizoen een oefenwedstrijd tegen hen hadden gewonnen met 1-2, op de resultaten tot nu toe in deze competitie en het feit dat we voor het eerst ditseizoen bijna op volle oorlogssterkte zouden zijn (alleen Sanne L. is nog geblesseerd) Daarom was het toch een tegenvaller dat helaas Sanne B. zich vlak voor het vertrek ziek moest afmelden. Dit had tot gevolg dat Jolanda linksback moest gaan voetballen en Danielle voorstopper.
Vooraf gaf de trainer nog eens dat we het onszelf makkelijker moesten maken door de bal het werk te laten doen, dus meer te combineren d.m.v. bijvoorbeeld 1-2tjes en vooral ook meer en eerder mee te doen zonder bal (vrijlopen en vragen om de bal!) Verder moest Patricia meer voorin blijven en dus minder mee terug verdedigen, zodat ze meer kracht en lucht over zou houden om te doen waarin ze goed is: scoren!
Hij bedankte Annalies nog voor alle wedstrijden tot nu toe die ze prima had staan te keepen en hoopte dat ze vandaag voor het eerst als veldspeelster in de basis veel succes zou hebben.
Met Grietje dus voor het eerst op doel en een bijzonder gretige Annalies als linkshalf begonnen we aan de wedstrijd met Bianca, Wendy, Mandy en Sylvia op de bank. Het was de eerste 20 minuten niet zo best van beide kanten, maar toch waren de betere kansen voor ons o.a. uit een indraaiende corner vanaf rechts maar de bal wou er niet in.
Na ongeveer 25/30 minuten was het juist Annalies die haar knie zeer ongelukkig verdraaide en met veel pijn op de brancard van het veld moest. Later ging ze met de ambulance naar het ziekenhuis; gelukkig is er niets gebroken en omdat de knie nog veel te dik was, moet ze vrijdag terug komen om te kijken wat er precies aan de hand is. Ze heeft nu een soort spalk en medicijnen tegen de pijn.
Of het nu van de schrik kwam of niet, de eerst volgende aanval van Woudia na dit voorval was helaas raak voor hen; na 2 of 3 pogingen ging de bal er toch in: 1-0 achter.
Vlak voor rust schoot Guda nog tegen de binnenkant van de paal, maar helaas de bal ging er niet in. Dit is nu net het verschil met de eerste 5 wedstrijden: we missen net dat beetje geluk wat we toen wel hadden. Ruststand 1-0 voor Woudia.
In de rust constateerde de trainer dat we ontzettend veel balverlies hadden o.a. door gewoon simpelweg verkeerd te passen. Ook maakten we het veld toch weer te lang, waardoor onze middenvelders veel moeite hadden alles te belopen. De meeste duels om de bal werden verloren, kortom hij was niet erg tevreden, ondanks dat wij toch nog de betere kansen hadden gehad. Hij vond dat m.n. Gesina meer aangespeeld moest worden, maar dat ze zelf ook meer om de bal moest vragen (praten!!) Hij besloot zijn praatje met de opmerking dat je juist in wedstrijden waarin het niet loopt moet proberen simpel te voetballen en hard te werken (dat kan altijd)
Reeds in de 5e minuut na rust was het raak voor ons: een prima pas van Gesina werd met een fraai lobje door Patricia afgemaakt: 1-1. Helaas was het 5 minuten later alweer 2-1 voor Woudia; een corner werd door onze verdediging niet goed weggewerkt en wat ons voor rust niet lukte, lukte bij hen wel en net over de op de doellijn staande Kim heen verdween de bal in ons doel. Weer 5 minuten later werd het op bizarre wijze ook nog 3-1 voor hen. Na een duidelijk buitenspelgeval, waar Sjaak ook terecht voor vlagde lag de bal stil voor een vrije schop voor ons, maar een van hun spitsen ging er met de bal vandoor en schoot de bal langs de verbaasde Grietje in ons doel. De scheidsrechter telde het doelpunt omdat ze niet gefloten had en alleen aangegeven had dat ze het vlagsignaal van Sjaak had gezien. Vreemd verhaal, maar ja scheidsrechters hebben toch altijd gelijk (ook al hebben ze het niet)
Hierna gingen we achterin 1 op 1 spelen en schoof Kim door naar het middenveld. Dit kon goed of slecht uitpakken en omdat toch al alles tegen zat, liep dit dus slecht af. Uiteindelijk werd het 5-1 voor Woudia.
Kortom een slechte wedstrijd met een zware blessure voor Annalies en een gevoelige nederlaag die eigenlijk niet ingecalculeerd was. Uithuilen en weer opnieuw beginnen maar en in ieder geval niet de moed verliezen (de competitie is nog heel lang) Komende zondag het geluk weer voor ons afdwingen met goed voetbal en hard werken!!