0 achterin en 8-0 winst!

Voor alweer de 9e competitiewedstrijd moesten we thuis aantreden tegen de dames van Limmen 2. Tijdens de bespreking in de kleedkamer gaf de trainer aan dat we de laatste 2 en een halve wedstrijd niet meer echt goed en lekker hadden gevoetbald (2e helft tegen LSVV, MFC uit en Woudia uit) Hij dacht dat het misschien wel kwam
door de spanning van het steeds moeten winnen om in de top drie te blijven meedoen (komt ook door de trainer zelf die altijd vindt dat je voor de winst moet gaan en eigenlijk vindt dat we er alles aan moeten doen om ook echt bovenin mee te doen) Een tweede constatering was dat we in vergelijking met vorig seizoen 4 punten meer hadden, 8 doelpunten meer voor, maar, ook tot zijn eigen verbazing 2 doelpunten meer tegen. Het werd dus ten eerste tijd dat we weer eens met wat meer ‘plezier’ gingen voetballen en ten tweede de 0 achterin moesten houden (iets wat ons vorig seizoen regelmatig lukte) Na nog eens de basisafspraken herhaald te hebben en de afspraak dat we soms sneller moesten ingooien en door andere mensen en ook elkaar meer moesten coachen, begonnen we aan de warming-up.
De wedstrijd van vandaag zou zich prima kunnen lenen voor de bovengenoemde afspraken, want onze tegenstanders stonden stijf onderaan met slechts 1 punt. Met 3 wissels en Bianca en Wendy in de basis begonnen we om 10.30 o.l.v. scheids Co Boon aan de wedstrijd.
Reeds na 2 minuten stuitte Patricia op de keepster en was het BIANCA die de rebound keurig inschoot en daarmee haar eerste doelpunt van dit seizoen maakte! We bleven fel en goed voetballen, wat in de 13e minuut resulteerde in een goede doelpoging van Danielle, maar haar schot leverde slechts een corner op. In de 20e minuut was het na een pass van Wendy, Myra die ouderwets vanaf de zijkant de bal over de keepster liet zeilen: 2-0. Onmiddellijk daarna was het Patricia die uit een voorzet van Myra de 3-0 kon binnentikken. In de 25e minuut kwam Limmen er voor het eerst gevaarlijk uit, maar deze aanval werd afgefloten wegens buitenspel. Na een halfuur was het uit een corner van Patricia opnieuw Myra die scoorde: 4-0 wat ook de ruststand was.
Vanzelfsprekend had de trainer niet zo gek veel te zeggen in de rust, maar hij benadrukte wel dat we juist nu, nu het zo gemakkelijk ging in de formatie moesten blijven voetballen en dus niet jan en alleman overal en nergens moesten gaan lopen om bv. ook een doelpuntje mee te pikken.
Met Sylvia voor Danielle begonnen we aan de tweede helft die eigenlijk hetzelfde spelbeeld te zien gaf als de eerste.
In de 55e minuut was het een schot van Liesbeth dat licht aangeraakt werd en in het doel verdween: 5-0. In de 60e minuut was het SYLVIA die met een gericht schot in het hoekje ook haar eerste goal van dit seizoen maakte en dat was dus 6-0. Uit een corner van Danielle werd de bal niet goed weggewerkt door Limmen en het was BIANCA die keurig voor 7-0 zorgde.Tien minuten voor tijd was het tenslotte Patricia die met een schot over de keepster heen de eindstand op het bord bracht: 8-0. Jammer was alleen dat hoewel ze wel een paar kansjes had onze Wendy (nog) niet tot scoren kwam (maar wat in het vat zit, verzuurt niet)
Al met al een goede wedstrijd van onze kant met de 0 achterin (met dank ook aan Grietje die in de tweede helft toch 1 knappe redding moest maken) en een prima score.
Na de wedstrijd hadden de meiden nog een kadootje voor de ongelukkige Annalies die wel te kijk was (met krukken) en waarvan de blessure misschien toch mee blijkt te vallen.
We zijn door dit resultaat weer een plaatsje gestegen (van 5 naar 4) en volgende week moeten we uit naar Schagen tegen SRC. Dat we daar het niet zo makkelijk krijgen als vandaag is nu al duidelijk en we zullen dus vol aan de bak moeten.
Ook nog de felicitaties aan onze grens Sjaak, die 50 is geworden (welkom bij de club!) en bedankt voor de uitnodiging voor het feessie.