Valken weer puntloos

Valken weer puntloos

En daar vertrok De Valken weer eens voor een uitwedstrijd. Ditmaal toog de ploeg richting Alkmaar. De tegenstander betrof namelijk titelpretendent Alcmaria Victrix. De ploeg die afgelopen seizoen net naast de kampioenschaal greep na een fantastische strijd met De Zouaven en Westfriezen. Het ene seizoen is het andere niet, althans, dat zullen ze voornamelijk in Zwaag zeggen. In Alkmaar wordt daar iets anders over gedacht. Victrix doet namelijk weer mee om de bovenste plekken. Een ongelukkige nederlaag tegen Uitgeest vorige week doet daar niets aan af.

Bij Valken staat het er minder rooskleurig voor. De ploeg bivakkeert in de onderste regionen en is voorlopig aangewezen op degradatievoetbal. Alle neuzen staan echter nog wel de goede kant op, getuige de goede sfeer en felle trainingen. Tegen SRC werd andermaal duidelijk dat Valken niet hoeft onder te doen voor de top van de 3e klasse, maar dat wel doet. Tevens betekende de nederlaag dat de ongeslagen status in ruim een jaar thuiswedstrijden teniet werd gedaan. Ondertussen pakken de concurrenten wel de punten en dat heeft geleid tot een elfde stek na 8 wedstrijden. Alleen Beverwijk deed het slechter, en die ploeg maakte juist een goede indruk. Deze klasse mag gerust een loterij genoemd worden.

Anyway, Victrix uit dus. Wim de Haart toverde dezelfde opstelling uit de hoge hoed als afgelopen week. Alleen werd de geblesseerde Peter M. gepasseerd ten faveure van Sebastiaan. Laatstgenoemde maakte daarmee zijn debuut in Valken 1. Verder moesten dezelfde tien het weer doen met o.a. een fitte Joris op de bank; dit op eigen verzoek overigens. Voor een aantal spelers betekende de wedstrijd een kans op eerherstel na een minder optreden tegen SRC.

De Haart maakte er weer een Haartiaanse bespreking van. Hij hamerde weer op emotie, passie, scherpte en geloof in eigen kunnen. Tevens komt de oefenmeester met persoonlijke getinte coaching, aangezien bepaalde spelers niet helemaal lekker in hun vel zitten. De bespreking zou een garantie moeten betekenen voor een felle start in een poging om net als tegen SRC te tegenstander in de beginfase te overrompelen. Helaas konden de spelers die garantie niet waarmaken…..

De beginfase was namelijk geheel in handen van de thuisploeg. Als na 40 seconden kon de spits vrij voor Sebastiaan vrij inschieten. Gelukkig mikte hij de bal recht op de goal. Dit zou een waarschuwing moeten betekenen, maar niets was minder waar. Nog geen drie minuten later was de 1-0 een feit. Na een diepe bal vanuit achteruit liet Patrick zich iets te makkelijk aftroeven en enige rugdekking was er ook niet. De lob waarmee Sebastiaan werd geklopt was overigens wel bijzonder fraai.

Daarna bleef Alcmaria de betere ploeg. Valken werd min of meer overdonderd. Echter, veel kansen werden niet meer weggegeven. Vanuit die basis waagde Valken zelf ook een poging om tot scoren te komen. Dat lukte wonderwel ook nog. Lennard werd randje buitenspel op pad gestuurd. De weg naar het doel leek vrij, maar de aanvaller werd door de doelman in een schier kansloze positie gedrongen. Uit pure wanhoop liet hij zich daarom vallen over een uitgestoken arm. De scheidsrechter zag hierin een strafschop die dankbaar door Peter B. in ontvangst werd genomen: 1-1.

Eindelijk leken de puzzelstukjes in elkaar te vallen. Gesteund door dit mazzeltje ging Valken beter voetballen. Victrix bleef technisch de bovenliggende partij, maar kon niet veel uitrichten. Zonder gevaarlijk te worden kwamen de Hemmers vaker dichtbij het vijandelijke doel. Helaas heeft Valken dit jaar een vervelend trekje. Het maken van onbenullige, onnodige kleine overtredingen. De vrije trap leek een prooi voor Dolph die echter werd afgeleid door een gil van Sebastiaan. De bal ging nu aan beiden voorbij en verdween middels een Victrix aanvaller in het doel: 2-1. Met deze stand gingen de ploegen rusten.

Na de rust ontstond een matig duel. Valken was onmachtig om een krachtig offensief in te zetten. Het spel van de thuisploeg was ook al niet om naar huis te schrijven. Toch wisten de Alkmaarders enkele kansen te creëren, maar hun vizier stond niet goed gericht. Halverwege de 2e helft kwam dan alsnog de beslissende 3-1. André liet zich aftroeven op het middenveld en de uitbraak resulteerde in een terecht toegekende strafschop. Remco kon namelijk alleen nog aan de noodrem trekken om de snellende aanvaller tegen te houden. Sebastiaan kreeg geen gelegenheid om de held van de dag te worden , want de pingel feilloos door Broertje Rodriquez ingeschoten.

De wedstrijd was vrijwel verloren, en het spel niet goed. Kortom niet veel goed nieuws. Het laatste kwartier bracht nog wel enige hoop. Na een fantastische aanval over de rechterkant was het Lennard die de bal in mocht koppen. Dit resulteerde in een ijzingwekkende slotfase. Valken kreeg dan toch nog de geest. Een ware stormloop ontstond op het doel van Victrix. Vooral Joris, ingevallen voor André, bracht de nodige impulsen. Mark, Joris en Peter B. waren nog redelijk dichtbij de 3-3, maar alle pogingen verzanden tegen Alkmaarse benen, of verdwenen langs de paal. Een nieuwe nederlaag was een feit.

Om niet te dramatisch te doen, deze nederlaag kwam niet geheel onverwachts. Vixtrix is tenslotte een kampioenskandidaat en Valken komt net kijken. Bovendien werd de ploeg niet weggespeeld, al was dit keer wel een verschil waarneembaar qua handelingssnelheid en positiespel. Veel tijd om na te denken krijgt Valken niet, want de volgende confrontatie staat alweer voor de deur. MFC, ook geen hoogvlieger, zal aankomende zondag als sparringpartner dienen. De Medemblikker hebben net als Valken twee opeenvolgende nederlagen moeten slikken en zijn uit op eerherstel. Voor Valken wordt het zaak om de aansluiting met de concurrentie te hervinden. Zowel begeleiding als spelers hebben er nog steeds alle vertrouwen in dat Valken na dit seizoen nog steeds een 3e klasser is!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Special sponsors

 

Archieven

Afgelastingen

geen

Hoofdsponsors

 

Kantinerooster jeugd

Za 25-05-2024
Ochtend
Monique/Alex Beerepoot
Middag
Lex Groot/Joeri Sluis

Zie info en rooster.

Jarigen :)

Tim Groot, 22-05 (31 jaar)
Stephanie v/d Velde-Wolf, 22-05 (52 jaar)
Maas Bouman, 26-05 (21 jaar)
Jeanne Wagemans, 26-05 (19 jaar)
Copyright © 2024 De Valken