A1 wint van RKEDO A1 na het eten van beschuit met muisjes

Valken A1 ontving j.l. zondag op sportpark De Drieban RKEDO A1 uit De Goorn.

Zoals van te voren besproken kon er een pittige fysieke wedstrijd worden verwacht tegen deze jongens. Voor ons opnieuw een belangrijke wedstrijd in de 1e klasse KNVB; tenslotte maak je bij elke overwinning een sprongetje naar boven ondanks onze achterstand in het aantal gespeelde wedstrijden t.o.v. de overige ploegen.

Na een voor een aantal spelers (wij noemen natuurlijk geen namen zodat de AIVD zijn dossier niet kan aanvullen…) bewogen zaterdagavond en een goede wedstrijdbespreking togen wij naar het B-veld.

Aldaar zagen de toeschouwers in de eerste helft een goed combinerend Valken A1 dat het middenveld stevig in handen had. Alleen voor de snelle counters moest de verdediging continue op zijn hoede blijven, echter met gebruikmaking van de buitenspelval werden de uitvallen van RKEDO telkensmale afgefloten door de scheidsrechter die onze grensrechter Henk Wilderink af en toe met een duimpje ook bedankte voor de fijne samenwerking.

Halverwege de 1e helft ging Joep Obdam er pijlsnel van tussen en met alleen de keeper nog voor zich plaatste hij de bal mooi in de hoek, 1-0! Hierna zagen wij een nog meer gefrusteerde tegenstander rondlopen die echter wel bij een mislukte buitenspelval (dat risico blijft aanwezig) de gelijkmaker kon aantekenen, 1-1 rust.

In de rust tot blijde verrassing van iedereen beschuit met muisjes van papa Der Weisse en een toespraak van zijn zoon naar de jongens via de mobiele telefoon. Met een bakje thee erbij zag je menigeen smullen inclusief de trainer en begeleiders.

De 2e helft opnieuw hetzelfde spelbeeld, Valken in de aanval en RKEDO loerend op de counter. De verdediging moest scherp blijven maar gelukkig was daar Niels Koster die werd vrijgespeeld voor de keeper en ook hij plaatste de bal netjes in de hoek,
2-1 voorsprong. Tot een paar minuten voor het einde bleef RKEDO hopen op een puntje maar na de prachtige vrije trap van Maarten van Ophem dropen zij af, 3-1 winst voor Valken A1!

Opnieuw een terechte overwinning voor de jongens en dit smaakt, zoals u zult begrijpen, naar meer in de 1e klasse.

In goed overleg met de webmaster kunt u z.s.m. een kleine sfeerreportage zien rondom deze wedstrijd.