Valken kan Westfriezen voorbij

Aanstaande zondag de laatste wedstrijd voor Valken 1 in 2004. Het nabij gelegen Westfriezen komt dan op bezoek. Andermaal een vereniging die volgend seizoen het 75-jarig jubileum viert.

In de historie van de club speelt men hoofdzakelijk in de 4e klasse en een trede lager (hoofdklasse Afdeling).
Pas sinds 2002-2003 zitten ze in de 3e klasse. In het seizoen 01/02 werd men 2e in de 4e klasse B achter Always Forward. Laatstgenoemde degradeerde het seizoen erop meteen weer naar de 4e klasse, Westfriezen deed het een stuk beter door als 6e te eindigen. Vorig seizoen ging het nog beter toen men op een haar na het kampioenschap miste. Men werd uiteindelijk 3e.

Bij de formatie uit Zwaag is trainer Sjaak van Baar bezig aan zijn 2e seizoen als hoofdtrainer. Voordat hij naar Westfriezen kwam was hij met succes drie seizoenen hoofdtrainer van het Edamse EVC. Daar werd hij in 2000/2001 kampioen in de 3 klasse A om vervolgens het jaar erop als 4e te eindigen in de 2e klasse. Een jaartje later ging dat nog beter en werd EVC 2e, 2 punten achter kampioen Stormvogels.

Van Baar volgde Wim Lobbes op die na 3 seizoenen vertrok naar Amsterdam om daar AVV Sloterdijk te gaan trainen. Hier had hij in zijn 1e seizoen niet al te veel succes. Een 10e stek in de 4e klasse E was het eindresultaat in 2003/2004.

Vorige week verloor Westfriezen met maar liefst 4-0 in Alkmaar van Alcmaria Victrix.
En bij 2 ploegen horen twee visies op een wedstrijd. De eerste komt uit Alkmaar: “Alcmaria had het de eerste helft tegen de Westfriezen moeilijk. Westfriezen startte fel en probeerde Alcmaria terug te dringen. Ondanks het feit dat Alcmaria geen goed voetbal speelde kwam het geen moment in gevaar en waren de beste kansen nog voor Alcmaria. Een schot van Brahim Bakni zeilde net over en vlak voor rust was het Richard Fortes Rodriquez die voor een leeg doel miste. Gelijk na de thee was het wel raak. Via een voorzet van Mark Leering gleed Richard Fortes Rodriquez de bal in de korte hoek. Hierna was de ban gebroken en werd Westfriezen overlopen. Met nog drie fantastische goals als beloning. Na een pass van peter Lobbes was het Brahim Bakni die de bal diagonaal in de rechter bovenhoek joeg. Vlak hierna was het een opnieuw Bakni die met een prachtige individuele actie de stand op 3-0 bracht. Het lekkerste werd tot het laatst bewaard. Na een prachtige aanval over veel schijven was het uiteindelijk de jarige Sander Muskee die de bal op zijn borst controleerde en hard in het linkerkruis schoot, 4-0. Alcmaria gaat nu de winterstop in als Lijstaanvoerder.

Alcmaria Victrix – Westfriezen 4-0 (0-0) 46e 1-0 Richard Fortes Rodriquez, 61e 2-0 Brahim Bakni, 69e 3-0 Brahim Bakni, 79e 4-0 Sander Muskee.”

Op de Westfriezen site lezen we het volgende stuk: “Westfriezen heeft een grote nederlaag geleden tegen Alcmaria Victrix. In Alkmaar werd het 4 – 0 voor de thuisploeg die daardoor op de eerste plaats zullen overwinteren. Dat de wedstrijd uiteindelijk zou uitmonden in een grote 4 – 0 overwinning voor de Alkmaarders lag niet in de lijn der verwachtingen na de eerste helft. Op een kans voor Brahim Bakni (schoot hard over) in de eerste minuut na, viel er voor het thuispubliek in de eerste vijfenveertig niet veel te genieten.

‘De eerste helft was inderdaad niet best, we leden veel te veel balverlies’ sprak Alcmaria-trainer Jaap Schilder dan ook na afloop. Hoewel Westfriezen de betere ploeg was, kreeg het weinig kansen om de score te openen.

Alleen Raymond Bakker was dichtbij een treffer. De fysiek sterke aanvaller kopte een corner van Vellinga goed binnen, maar verdediger Marcel Combee haalde de bal van de doellijn.”

Bij winst zondag van Valken streeft men Westfriezen op de ranglijst voorbij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Special sponsors

 

Archieven

Afgelastingen

geen

Hoofdsponsors

 

Kantinerooster jeugd

Er is geen rooster beschikbaar

Jarigen :)

Jesse de Wit, 22-06 (22 jaar)
Joey Boon, 23-06 (23 jaar)
Jeffrey Ruitenberg, 25-06 (30 jaar)
Isa Stosz, 25-06 (21 jaar)
Copyright © 2024 De Valken