Valken 1 onderuit in laatste wedstrijd 2004

In de laatste wedstrijd van 2004 heeft Valken verloren van Westfriezen.

Op een koud hoofdveld dat goed bezocht was de ruststand 0-1. Valken is in de eerste 20 minuten van de wedstrijd de betere ploeg maar kan dit niet in de scoren uitdrukken. Westfriezen wordt daarna wat gevaarlijker en Sebastiaan Redeker wordt zo nu en dan op de proef gesteld. In de slotminuten van de eerste helft wordt de Zwaagse goal gemaakt.

Een halve omhaal van Lennard Groot die net over gaat is het belangrijkste wapenfeit van de Hemmers.

Na rust is de wedstrijd van Valken kant vele malen beter. Valken dringt aan en na 15 minuten wordt het dan ook 1-1. Lennard Groot gaat op het Zwaagse doel af maar zijn inzet wordt gekeerd. In de rebound kan Groot de bal bij Jos Dalmulder bezorgen die de terechte gelijkmaker aantekent.

Dan krijgt André Keuning zijn 2e gele kaart en moet dus het veld verlaten. Vanaf dat moment is de wedstrijd voor Westfriezen die veel effectiever zijn in de afronding.

Ze weten het net driemaal te vinden en winnen derhalve toch wel terecht met 1-4.

Dat de scheidsrechter veel te makkelijk met kaarten strooit en de 2e aan André Keuning niet had worden hoeven gegeven doet niets af aan de nederlaag.