MFC site: verslag MFC – Westfriezen

Het vlaggenschip van MFC heeft afgelopen zondag eindelijk zijn betere veldspel weten om te zetten in een zeer welkome en broodnodige overwinning tegen Westfriezen uit Zwaag. NA ruim negentig speelminuten stapte MFC met een 2-0 overwinning van het veld Nog steeds verkeerd MFC in degradatiegevaar, maar dat is vanaf plaats 5 in deze klasse het geval. Het belooft nog een zeer spannend slot van de competitie te worden.

Natuurlijk moest het er een keer van komen, DE overwinning. Al een aantal wedstrijden had MFC het betere van het spel, alleen het voetbal draait nog steeds om doelpunten maken. Tot gistermiddag stond de teller (als ik goed ben ingelicht) pas op 12 doelpunten. Een goed gesprek afgelopen donderdag, een motiverend stuk in het NHD van Johan Annema en een ander opstelling gaf de ploeg het nodige zelfvertrouwen.
Vanaf het eerste fluitsignaal door de goed leidende scheidsrechter Leo Blank werden de bedoelingen van MFC duidelijk, met veel aanvallende impulsen zochten ze veelvuldig het doel van de tegenstander. Maar zoals in voorgaande wedstrijden leidde dit in eerste instantie niet tot kansen. Westfriezen leunde wat achterover en zocht veelvuldig met de lange haal spits Bakker. Maar, de van een schorsing in de basis teruggekeerde, Marco Schuurke wist hem (op 1 moment na) de hele wedstrijd in de tang te houden. Toch was het Westfriezen dat de in 1e helft dicht bij de 1e treffer kwam. Een afstandsschot werd door Luiten Plekker uit zijn doel geranseld en in de rebound werd net naast geschoten door Raymond Bakker.
Kort daarop een doorgebroken John de Wit die in de zestien meter werd gevloerd. Deze valpartij werd helaas niet bestraft met de zo graag gewilde strafschop.
Een extreem hevige sneeuw, hagel, regenbui maakte het voetbal tegen het einde van de 1e helft onmogelijk. Het vele publiek zocht de kantine, kleedkameroverkapping of de tribune op. Op zo’n moment ben je blij dat je niet in het veld staat.

Na de rust eenzelfde beeld, MFC meer in balbezit en Westfriezen loerend op de counter. Na zo’n 12 minuten spelen kwam dan eindelijk de verlossende treffer. Een goed opgezette aanval resulteerde in een één/tweetje tussen Johan Annema en Marcel Roos. Johan schoot vervolgens prachtig in de lange hoek binnen 1-0. Een prachtige ontlading in het veld en op de bank was het gevolg van deze zo vurig gewenste voorsprong.
Westfriezen moest hierna wel meer de aanval zoeken en hierdoor ontstonden er meer mogelijkheden voor MFC. Eerst nog een kopbal van Westfriezen die van de lijn werd gehaald door Marco Schuurke. Naast dit wapenfeit en een aantal corners wist Westfriezen niet echt een kans te creëren.
Tegen het einde van de 2e helft nam MFC wat gas terug en speelde de bal keurig rond in de eigen ploeg. Sjoerd Nossin en Richard Vijn werden voor de broodnodige rust tegen het einde van de wedstrijd nog ingebracht.
In de 85e minuut viel de uiteindelijke beslissing. Een dieptebal van de inmiddels 40 jarige Fred Breg kwam bij Johan Annema terecht, zijn gerichte schot werd prima gestopt, alleen de attente Annema liep door, en schoot in de rebound de 2-0 binnen. Wedstrijd beslist.
Het in Westfriezen publiek geloofde het toen wel en verliet het MFC terrein. In de 93e minuut vond scheidsrechter Blank het ook genoeg en floot voor het einde.