Valken gaat op bezoek bij de jongste vereniging

De jongste vereniging uit de 3e klasse is komende zondag gastheer van zowel Valken 1 als Valken 2. Opgericht op 1 juli 1996, voortgekomen uit een fusie van VVU (Voetbal Vereniging Uitgeest) en USVU (waar Valken in het verleden ook al eens tegen speelde). FC Uitgeest staat dan ook voor Fusie Club Uitgeest. Als clubkleuren werd gekozen voor groen-geel, naar het Braziliaanse elftal.

USVU was de katholieke vereniging. De officiële betekenis is Uitgeester Sportvereniging Uitgeest, maar is in Uitgeest beter bekend als Uien Soep Van Unox. De protestanten speelden bij VVU. De Uiensoepvereniging stamt uit 1931.

Sinds de oprichting speelt FC Uitgeest in de 4e klasse (5 seizoenen) en nu al weer voor het 4e seizoen in de 3e klasse. Het beste resultaat was er in 2001-2002 toen men als 3e eindigde achter De Foresters en Purmersteijn.

Over Purmersteijn gesproken….. Oud Valken-trainer Mark Vis stopt na dit seizoen bij De Rijp en wordt trainer van het 2e elftal van Purmersteijn. Vis gaat ook diverse cursussen volgen bij de K.N.V.B. om zodoende de geleerde kennis over te brengen aan o.a. trainers. Maar dit terzijde.

Trainer van Uitgeest is Adri Looijen. In zijn 2e en laatste jaar bij de vereniging staat hij nu op een keurige 4e stek en doen ze volop mee voor de nacompetitie. Na dit seizoen verkast hij naar WSV ’30 in Wormerveer. Opvolger van Looijen wordt Ron van Aanholt, die afkomstig is afkomstig van FC Castricum (zaterdag 2e klasse).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Special sponsors

 

Archieven

Afgelastingen

geen

Hoofdsponsors

 

Kantinerooster jeugd

Er is geen rooster beschikbaar

Jarigen :)

Aaron Broersen, 17-06 (13 jaar)
Niels Laan, 17-06 (31 jaar)
Manon Bregman, 20-06 (22 jaar)
Riva Laan, 21-06 (19 jaar)
Copyright © 2024 De Valken