Valken C1 verliest in ijskoud Onderdijk.

Valken kan zijn titelaspiraties in de kast oplaan: het verloor van een fanatiek Strandvogels dat duidelijk uit was op revanche voor de 4-0 nederlaag in Hem.
Valken had de omstandigheden niet mee: geen warming-up op het kunstgras, het spelen op kunstgras en een te matige arbiter die nog koud was van de vorige partij.
Valken begon weer goed en kon eigenlijk al na 5 minuten scoren, helaas, de overtuiging met de afwerking is zoek en dat zou zich de gehele wedstrijd blijven herhalen en zo bleef het dus 0-0.
Valken had het betere spel, combineerde leuk, maar het hield op bij de zestien. Strandvogels hanteerde veelal de lange bal en probeerde zo de gevaarlijke spitsen te lanceren. Na 20 minuten lukte dat en kon Mats de linkerspits niet houden en werkte hij de speler tegen het gras, penalty, die gelukkig werd gemist. Even later was het wel raak : de centrale spits snelde langs Jelle en schoot de bal knap in de lange hoek, 1-0 tevens ruststand.
Na rust hetzelfde beeld als in de eerste helft, een beter spelend Valken en een counterend Strandvogels. Valken had weer niet de kracht om te scoren en bleef het tot 10 minuten voor tijd 1-0, daarna ging Chris in de fout en strafte de spits van Strandvogels het knap af, 2-0.
Vlak voor tijd en nog 3-0 en konden we ons gaan bezinnen.
Deze nederlaag kunnen we onszelf verwijten: te weinig wil om te winnen, geen scorend vermogen, teveel onnodig balverlies en tekort beleving bij een aantal spelers.