oud Valken 5 – held en selectiespeler in Donetsk

André Bleeker, bij velen beter bekend als Dreupels, thans woonachtig in Kiev, bezocht vorige week het duel 800 kilometertjes verderop in Donetsk tussen Shaktar en AZ.

Hieronder zijn relaas met als afsluiter het onvervalste M. Koper tenue.

Die Oekers waren erg enthousiast en wilden met iedereen sjaaltjes ruilen dus ik ook maar.

Was wel een belevenis in Donetsk. Ben er heen gevlogen met een ouwe bak van Donbasair het leek net een oude bus van de binnenkant. Tijdens het opstijgen vergaat zo’n beetje de wereld van de herrie.

Kwam veilig aan om half zes en ben meteen naar het stadion gegaan. Ik kon gelukkig makkelijk bij de AZ supporters (+/- 40) zitten. We werden beschermd door speciale veiligheidstroepen maar iedereen was redelijk relaxed. Op een gegeven moment scandeerden we ‘Mafia, Mafia’ maar zelfs dat werd voor kennisgeving aangenomen. Vond AZ niet echt goed spelen, na alle verhalen uit de Nederlandse pers vernomen te hebben hoe goed ze wel niet zijn, maar Donetsk was nog minder, elf eenlingen zijn het.

Ben na de wedstrijd nog even een biertje gaan halen in Donbass hotel waar toevallig ook de spelers zaten. Heb Dirk Scheringa daar nog gesproken. Helaas daar geen foto’s gemaakt omdat ik mijn toestel in mijn hotel had laten liggen. ’s Ochtends terug met een uur vertraging omdat het zwaar sneeuwde. Vliegtuig vertrok van een besneeuwde startbaan, kan Schiphol nog wat van leren. Al met al mooi tripje maar ik hoop dat ze volgend jaar in CL Dynamo Kiev loten. Naar de uitwedstrijd in Alkmaar ga ik niet.

Overigens is het legendarische lied ‘Hup AZ de bal moet in het net’ spijtig genoeg ver weggezakt bij de supporters.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Special sponsors

 

Archieven

Afgelastingen

geen

Hoofdsponsors

 

Kantinerooster jeugd

Er is geen rooster beschikbaar

Jarigen :)

Manon Bregman, 20-06 (22 jaar)
Riva Laan, 21-06 (19 jaar)
Jesse de Wit, 22-06 (22 jaar)
Joey Boon, 23-06 (23 jaar)
Copyright © 2024 De Valken