A-junioren winst, coach onder begeleiding van veld!!

Met een stralende zon boven aan de hemel gingen we om 12.45 uur richting Langendijk om het op te nemen tegen de plaatselijke club LSVV.
Om 13.30 uur arriveerde we en na het geven van de opstelling nog even de voorgaande wedstrijden teruggehaald die niet bepaald reclame waren voor ons (1-7 tegen Berdos en een 2-5 tegen Hollandia-t) en ik verwachtte dan ook de volle drie punten hier weg te halen!!
Vanaf het beginsignaal was het overduidelijk dat er hier wel te winnen was want op alle fronten waren we iets beter en dat resulteerde dan ook in enkele kansen, maar waar (nog) niet uit werd gescoord. In de 25e minuut wederom een aanval van Valken die eindigde bij Joep en die deponeerde de bal achter de keeper: 0-1. niet veel later een behoorlijke misser van onze keeper David en tegen de verhouding stond het opeens weer gelijk:1-1. Lang kon LSVV daar niet van genieten want uit een mooie aanval was het uiteindelijk Camilo die de 1-2 binnenschoot.
Intussen werd het duidelijk dat we hier te maken hadden met een ploeg die maling hadden aan alles en iedereen want met verbaal geweld vanaf de zijkant (hun coach!) werden de spelers opgefokt en kwam de vlam in de pan!!. De scheids trad gelukkig wel op en gaf hier en daar een gele kaart. Na de rust opeens aan hun kant een andere keeper (nog groter en zwaarder!), maar voor hij goed en wel doorhad dat de tweede helft begonnen was had hij er al 2 achter zijn oortjes liggen!!
Eerst een perfecte schwalbe van Niels wat resulteerde in een pingel die feilloos werd genomen door Camilo:1-3 en 4 minuten daarna was het Joep die een voorzet zag afdwalen richting tweede paal en pardoes binnen ging:1-4. De wedstrijd was wel gespeeld, maar LSVV had nog wel wat in petto voor ons: een a-sociale schoppartij en een verbaal geweld richting scheids en grens wat niet normaal meer is en ik hier ook niet kan en ga herhalen, maar geloof me daar zaten afschuwelijke woorden bij!. LSVV maakte nog wel een rommelgoaltje maar verder dan 2-4 kwamen ze niet en de scheids floot na de 90 minuten af. Na/in dat eindsignaal vond een speler van LSVV het nog nodig om Joep (in balbezit) met grof geweld onderuit te trappen waarop ik als coach (gebeurde onder mijn ogen) reageerde en vroeg: “waarom in vredesnaam, dwaas”!!. De rapen waren gaar en die gozer ontplofte waar iedereen bij stond. Voor ons was het duidelijk dat er een aantal van deze jongens niet geheel fris aan deze wedstrijd begonnen want hun ogen puilde uit hun kassen vandaan!!. En met een coach die in elke zin moet schelden tegen alles en iedereen moet zoiets als dit wel uit de hand lopen. Onder begeleiding van mijn spelers gingen we/ik naar de kleedkamer, maar het was werkelijk onvoorstelbaar om dit mee te maken want de desbetreffende speler wilde absoluut op de vuist met mij/ons.
Op alle fronten dus de winnaar van vandaag: DE VALKEN!!!!!!
Klasse jongens en met name de tweede helft zag het er weer ouderwets uit met snel storen en een snelle omschakeling!
Volgende week zitten we in Duitsland en gaan we los!!

Vadertje Obdam bedankt voor het vlaggen!! (was geen pretje met het scheldende publiek achter je!)