4-1 verlies tegen de nummer 2

Na eerst vorige week thuis een valse start te hebben gemaakt tegen MFC, welke wedstrijd na ongeveer 15 minuten werd gestaakt wegens een enorme hagelbui, die het veld binnen een paar minuten glad en gevaarlijk maakte (stand 0-0), moesten we afgelopen zondag uit naar de dames van LSVV, die nog volop meedoen voor het kampioenschap.
LSVV is voor ons altijd een lastige tegenstander waar we de afgelopen 2 jaar nog nooit van hebben kunnen winnen.
De thuiswedstrijd was dit seizoen onze eerste verliespartij en wel met 1-2, hoewel we toen een prima eerste helft speelden en eigenlijk met de rust met 4 a 5-1 voor hadden moeten staan.
Met 3 wissels begonnen we om 12.30 uur aan de wedstrijd en al snel bleek, dat LSVV de betere ploeg was. Toen er na ongeveer 5 minuten in onze verdediging aan de verkeerde kant werd gedekt was het al snel door een afstandsschot 1-0. De eerste 20/25 minuten waren volledig voor LSVV en wij kwamen er nauwelijks uit. Als dat al een keer gebeurde, was het door balverlies al weer snel over en kwamen we weer onder druk. Na 25 minuten kwamen we toch wat beter in de wedstrijd en speelden we ook wat vaker op hun helft, wat o.a. resulteerde in een gevaarlijke corner van Danielle. Maar toch was het LSVV dat 10 minuten voor rust na een slechte ingooi van onze kant de 2-0 scoorde en kort daarna draaide de spits van hen goed en snel weg van haar tegenstander en maakte de 3-0.
In de rust gaf de trainer aan dat LSVV gewoon de betere ploeg was en zeer effectief omging met de kansen, hoewel hij het jammer vond, dat ze juist nog 2x scoorden toen wij eindelijk wat beter in de wedstrijd kwamen. Ze scoren uberhaupt zeer makkelijk: al 75x in 17 wedstrijden!!
Het steeds toch weer terugkomend probleem bij ons is, dat we met name voor in snelheid missen en soms toch ook de meest simpele balcontrole, zodat we maar sporadisch tot goede aanvallen kunnen komen en daarom ook onze verdediging te vaak en te lang onder druk komt te staan.
Toch benadrukte de trainer dat we de 2e helft gewoon weer met 0-0 begonnen en dat we het toch in ieder geval moesten blijven proberen. Met wat omzettingen in het elftal begonnen we aan de tweede helft en probeerden we wat we konden en het moet gezegd: we speelden in ieder geval veel meer op hun helft en het initiatief lag bij ons. Dat resulteerde verdient in een fraaie treffer van wie anders dan Patricia: 3-1. LSVV bleef op de counter loeren en die waren levensgevaarlijk, maar door zeer goed keeperswerk van Grietje bleef het voorlopig 3-1. Helaas werd het uiteindelijk toch nog 4-1 doordat een van onze verdedigsters er te slap inging. Al met al natuurlijk een verdiende overwinning voor LSVV, maar de complimenten voor de Valken voor de tweede helft, die een 1-1 opleverde.
Door dit resultaat zakken we (op doelsaldo) naar de 7e plaats, maar de nummers 4 tot en met 7 liggen dicht bij elkaar en het streven moet vanaf nu zijn om toch minimaal 4e te worden. Om dit te bereiken moeten we beginnen om de belangrijke wedstrijd 2e paasdag uit tegen Zouaven (6e) te winnen en daar gaan we dan ook voor.