3-0 verlies tegen ongeslagen koploper

De vorige week in de rust gestaakte uitwedstrijd tegen Zouaven bij een 0-1 voorsprong is door de KNVB voorlopig zo in de stand opgenomen en dit betekende dat we afgelopen zondag voor onze 19e wedstrijd uit moesten spelen en wel tegen de nog steeds ongeslagen koploper Koedijk.
Om 08.00 uur !!! was iedereen (behalve Mandy) keurig op tijd aanwezig en vertrokken we rustig richting Koedijk om daar om 09.30 uur te beginnen. Grietje was er niet en daarom ging vandaag Bianca S. op doel (nog bedankt)
Voor de wedstrijd memoreerde de trainer nog even de thuiswedstrijd tegen Koedijk (1-3 verlies), toen we behoorlijk incompleet waren, maar desondanks een redelijke wedstrijd speelden. Koedijk scoorde toen de doelpunten middels snelle counters en profiteerden toen optimaal van de ruimte achter onze verdediging. Hij wilde dus dat vandaag de verdediging korter bij het eigen doel zou spelen en de linies compact zouden spelen.
We begonnen met 3 wissels en waren zeker niet minder dan Koedijk. Beide teams wisten nauwelijks kansen te creƫren en onze keepster had het dus niet echt moeilijk. Valken had een kleine mogelijkheid middels een goede kopbal van Patricia, maar de bal ging helaas vlak naast.
Helaas had Koedijk het geluk van de koploper en de hulp van de scheidsrechter nodig om toch op voorsprong te komen: een discutabele terugspeelbal op Bianca S. werd door de scheids bestraft met een vrije schop tegen in ons strafschopgebied en die werd behoorlijk hard ingeschoten (1-0) Kort daarna nam een van Koedijk de bal met de hand mee (bescherming volgens de scheids ?) en kon ondanks protest van onze grens Sjaak de 2-0 maken, wat ook de ruststand was.
In de rust constateerde de trainer dat we eigenlijk niet veel minder waren, maar twee k-doelpunten tegen hadden gekregen en hij begreep nog steeds niet dat ze nog nooit verloren hadden. We moesten in de tweede helft wat meer risico nemen en vooruit proberen te voetballen.
Behoudens een knappe solo van Sanne L. was het de tweede helft toch een beetje te tam en was toch te merken dat een aantal speelsters niet echt de vorm van de dag hadden. Halverwege de tweede helft kon Bianca S. niet verder keepen vanwege een spierblessure en moest noodgedwongen Kim op doel, die zodoende niet door kon schuiven naar het middenveld wat de bedoeling was. Uiteindelijk werd het ook nog 3-0 voor Koedijk doordat Sanne B. te slap ingreep.
Al met al een nederlaag die wellicht van tevoren een beetje was ingecalculeerd, maar m.i. was het niet echt nodig geweest en was een gelijkspel een betere uitslag geweest gezien het beeld van de wedstrijd.
We zakken naar de 6e plaats en dit betekent dat we de laatste 5 wedstrijden (Apollo, Twisk, Winkel, SRC en Woudia) de volle winst moeten gaan pakken om de beoogde 4e plaats te kunnen halen.