DeValken.com

Handbal/voetbal in Hem/Venhuizen

Lech Walesa voetbalde op schoenen van Wim Hoogzaad

Wim Hoogzaad, u weet wel de man die jarenlang als kapper op het Twijver werkte, werd eenmaal in 1960 kampioen met Valken 1. Hij besloot na zijn voetbalcarrière bij De Valken zijn voetbalschoenen mee te geven aan een hulpkonvooi naar Polen. Wim werd helemaal emotioneel toen hij op televisie de Poolse vakbondsleider Lech Walesa zag tijdens een benefietwedstrijd. Want de Poolse leider liep op televisie te voetballen op de schoenen van Wim…

Deze anekdote komt u tegen in het Valken jubileumboek. Het boek staat vol met anekdotes van dorpsgenoten die de afgelopen 75 jaar bij de voetbal of handbaltak van onze club hebben gespeeld. In het boek leest u onder meer interviews met Valken 1 spelers van weleer Thijs Boots, Cees Kuip, Koos de Lange, Piet Vriend, Piet Koster, en de legendarische goalgetter van de lagere elftallen Jaap Meissen.

In een apart hoofdstuk over het damesvoetbal door de jaren heen komen onder meer Nina Degeling, Mirelle Obdam en Daniëlle Karel aan het woord. Ook belichten handbalsters de geschiedenis van het handballen door de jaren heen bij De Valken. Aardig is bovendien dat alle kampioenselftallen van zowel de voetbal als handbal worden genoemd.

We hebben voorlopig wel weer genoeg verklapt van datgene wat u in het jubileumboek ter gelegenheid van het 75 jarig bestaan van De Valken kunt verwachten. U kunt in het bezit komen van dit boek door 15 euro over te maken op rekeningnummer 31.00.79.543 van de Rabobank in Hem tnv ‘Valkenjubileum’ en onder vermelding van UW NAAM EN ADRES. Wij raden u aan niet langer te wachten met uw bestelling want de oplage is beperkt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Special sponsors

 

Archieven

Afgelastingen

geen

Hoofdsponsors

 

Kantinerooster jeugd

Za 16-12-2023
Ochtend
Ati/Jussi Visser
Middag
Stef Obdam/David Homan

Zie info en rooster.

Jarigen :)

Marije Groot, 10-12 (33 jaar)
Christian Wognum, 11-12 (39 jaar)
René de Koning, 12-12 (49 jaar)
Roos Vriend, 12-12 (12 jaar)
Copyright © 2023 DeValken.com