4-1 winst en nog steeds uitzicht op 4e plaats

Onze 20e wedstrijd was de thuiswedstrijd tegen Apollo 68, waar we uit met 1-5 van hadden gewonnen na een 1-1 ruststand. We hadden behoorlijk wat personele problemen : geblesseerd waren Annalies, Sylvia en Myra; afbericht van Bianca , Grietje en Wendy, terwijl Liesbeth pas in de rust kon komen.
Omdat we geen keepster hadden , ging vandaag de niet geheel fitte Kim op doel en zodoende hadden we bij het begin van de wedstrijd precies 11 vrouw. Leuk was ook om te zien dat onder de supporters o.a. Annalies, Sylvia, Janneke, Marleen en Marion waren, die ons langs de lijn steunden.
De trainer was voor de wedstrijd nog even teruggekomen op de wedstrijd van vorige week tegen Koedijk en hij vond het toen nogal tammetjes en vond bovendien dat een aantal meiden, door wat voor oorzaak dan ook, niet hun normale nivo hadden gehaald (Jo, G+G) Hij gaf nogmaals aan dat hij in ieder geval toch 4e wilde worden en dat betekende dat de laatste 5 wedstrijden gewoon gewonnen moesten worden en dat hij verwachtte dat wij er ook voor zouden gaan. Met Gesina in de spits en Patricia als mid-mid (probeerseltje) gingen we van start en al snel bleek dat de meiden van Apollo behoorlijk op elkaar ingespeeld waren en een aantal fraaie combinaties op de mat legden. Dit resulteerde toch in een aantal pogingen waar Kim handelend moest optreden en dat deed ze gelukkig goed. Ook wij kwamen er af en toe toch uit en uit een gevaarlijke corner van Patricia was het uiteindelijk Gesina die de bal erin schoot wat dus de 1-0 voor ons betekende. Gesina en Patries werden weer omgewisseld, omdat het experimentje toch niet echt goed uitpakte. Vijf minuten voor rust was het na een dubbele 1-2 toch Apollo wat verdiend de 1-1 scoorde en dat betekende dus dezelfde ruststand als uit:1-1
De trainer was in de rust niet echt tevreden en constateerde dat Apollo veels te makkelijk kon combineren omdat we niet kort en fel genoeg op de man stonden. Verder benadrukte hij nogmaals dat we meer moesten proberen te combineren in plaats van zelf met de bal te lopen of zomaar naar voren te rossen. Hij liet ook nog aan Danielle weten dat ze een paar maal stom balverlies had geleden op een plek die heel gevaarlijk was en op een moment dat we veel mensen voor de bal hadden; dit moest dus niet meer gebeuren. Guda schoof een plekje naar voren naar de linksbuiten positie en de inmiddels gearriveerde Liesbeth begon op de bank.
De tweede helft was, net als de uitwedstrijd, een stuk beter als de eerste en na een snelle uitval over rechts was het Chantal die fraai de 2-1 scoorde uit een prima voorzet van Sanne L. Uit een prima corner van Danielle was het Patricia die de 3-1 maakte en op slot was het opnieuw Patricia die nadat de keepster de bal had losgelaten voor de 4-1 zorgde. Het had nog een grotere uitslag kunnen zijn, maar helaas stond met name het vizier van de hardwerkende Sanne L. niet echt op scherp.
Complimenten verder nog aan Madeleine die een prima wedstrijd speelde en een van de gevaarlijkere dames van Apollo behoorlijk het leven zuur maakte.
Kortom een goede overwinning en we blijven meedoen voor de 4e plaats. Komende zondag de laatste uitwedstrijd en wel naar Twisk, waar volgens mij ook gewonnen kan worden.

2004/2005 20 8-5-7 29 38-39
2003/2004 20 11-2-7 35 35-27