De 0 achterin en hattrick Patricia Boots (0-3 winst)

Onze 21e wedstrijd bracht ons naar het pittoreske Twisk alwaar we om 12.00 uur moesten aantreden tegen de dames van Twisk. Afwezig wegens diverse redenen waren Annalies, Liesbeth, Myra en Grietje, zodat we met 14 dames arriveerden in Twisk. Het A-veld (ook het enigste) lag er ongeveer net zo bij als ons A-veld (slecht dus) en ook het omkleden vergde wat improvisatie. Thuis hadden we met 4-3 gewonnen en gezien de huidige stand, vond de trainer eigenlijk dat we vandaag gewoon moesten winnen. Hij wees nog eens op de foutjes van vorige week en met Mandy, Chantal en de gelukkig weer herstelde Kim op de bank, begonnen we aan de wedstrijd en al snel bleek dat we inderdaad stukken sterker waren dan de tegenstander. Aanval na aanval volgde op het doel van Twisk en o.a. Sanne L. en Guda kregen een paar kansjes, maar net de goede afwerking ontbrak vooralsnog. Na goed doorzetten van Wendy, was het na ongeveer 10 minuten dat Patricia uit de draai 0-1 scoorde. Het spelbeeld bleef hetzelfde en de enigste bal die invalster keepster Sylvia in de eerste helft te verwerken kreeg was een eigen ingooi van Mandy (niet meer in de handen pakken dus!) Na een halfuur kwam de bal uit een corner weer bij Patricia terecht, die met een fraai schot over de keepster heen de 0-2 maakte. Vlak voor rust ging opnieuw Patricia goed alleen door en zorgde dat de ruststand 0-3 op het bord kwam.
In de rust had de trainer niet zo gek veel te vertellen, omdat het beeld eigenlijk wel duidelijk was. Hij zei alleen dat we bij de vele terugspeelballen door Twisk op hun keepster wat eerder en meer moesten doorlopen om het de keepster moeilijk te maken. Patricia ging in de wissel (moet je maar niet 3x scoren!) en ook de licht geblesseerde Bianca begon op de bank samen met Wendy.
De tweede helft gaf hetzelfde spelbeeld te zien, hoewel Twisk er toch wat meer uitkwam en zelfs een corner kon forceren. Kim deed het prima op de rechtshalf positie en ook onze verdediging onder leiding van Jolanda bleef zeer attent voetballen, wat in dit soort wedstrijden nog wel eens moeilijk is, omdat je toch snel de neiging hebt om uit je positie te gaan voetballen, omdat het allemaal vrij gemakkelijk gaat. De onvermoeibare Daniƫlle schoof steeds goed in zonder balverlies en was ook weer op tijd terug en dat was dus beter dan vorige week. Kansen genoeg om de score uit te bouwen, maar in de 5e minuut was het eerst Chantal die alleen voor de keeper naast schoot, daarna in de 6e minuut Guda die miste en in de 11e minuut was het de ongelukkige Sanne L. die fraai de lat raakte. Kortom helaas werd er in de tweede helft niet meer gescoord, mede omdat Gesina vlak voor tijd nog een fraaie mogelijkheid liet liggen.
Een simpele overwinning met alleen te weinig doelpunten. Van de concurrentie won Woudia (7-1 van MFC!), speelde SRC gelijk en verloor Zouaven, dus al met al geen verkeerd weekend.
Zondag a.s de zeer belangrijke wedstrijd thuis tegen Woudia en willen we het nog leuk houden dan moeten we opnieuw voor de volle winst gaan.