De laatste loodjes beginnen tegen de kampioen

De eerste helft van het tweeluik in de strijd tegen degradatie wordt komende zondag op het eigen sportcomplex gespeeld. Voorafgaand aan de schijtende koe dient Valken punten te halen tegen de kersverse kampioen Alcmaria Victrix.

De Alkmaarders hebben op dit moment 42 punten uit 20 wedstrijden, 8 meer dan de nummers 2 en 3. Opvallend aan de prestaties is dat men thuis nog niet verloor. 2 ploegen – Blokkers en Limmen – wisten een puntje mee te nemen uit west-Alkmaar, alle andere ploegen gingen met lege handen naar huis. Zo verloor Valken met 3-2. In de uitwedstrijden komt men wisselvalliger voor de dag. 5 duels winst, 1 maal gelijk en 4 maal werd er verloren.

Halverwege de jaren ’80 speelde Victrix al eens 2 seizoenen in de 2e klasse. Voor de rest is het voornamelijk 3e en 4e klasse. In 2003 werd men nog kampioen in de 4e klasse A (gelijk met Flamingo’s). 2 jaar later dus wederom een kampioenschap.

Een mooie prestatie voor Jaap Schilder die volgend seizoen met de 107-jarige vereniging in de 2e klasse kan kijken.

Voor Valken rest niets anders dan te proberen rechtstreekse degradatie en mogelijk de nacompetitie te ontlopen. Winst tegen de kampioen dient de eerste stap in die richting te zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Special sponsors

 

Archieven

Afgelastingen

geen

Hoofdsponsors

 

Kantinerooster jeugd

Er is geen rooster beschikbaar

Jarigen :)

Joey Boon, 23-06 (23 jaar)
Jeffrey Ruitenberg, 25-06 (30 jaar)
Isa Stosz, 25-06 (21 jaar)
Nordin van der Werff, 27-06 (17 jaar)
Copyright © 2024 De Valken