4e overwinning op rij: 2-1 winst tegen SRC

Onze voorlaatste wedstrijd (23e) was thuis tegen SRC, waar we uit met 2-1 van hadden verloren. In ons streven om 4e te worden , was het absoluut noodzakelijk dat we vandaag zouden winnen, want de nummers 3, 4, 5, 6 en 7 staan nog steeds heel dichtbij elkaar, waaronder ook SRC met evenveel verliespunten als wij.
Onder leiding van invaller scheids Ed K. (die niet echt tegen ons floot) begonnen we om 10.30 uur op het B-veld met Bianca, Wendy en Mandy op de bank en Sylvia weer op doel, omdat Grietje (en ook Sanne B.) er niet waren vanwege 40-MM perikelen.
Het spel golfde, zoals dat zo mooi heet, in de beginfase heen en weer, waarbij de beste kansen toch wel voor ons waren, o.a. een mooi schot van Daniëlle boven op de lat en 2x Guda net niet uit corners van Patricia. Toch was het SRC dat de 0-1 maakte, nadat Daan een doeltrap inleverde bij de tegenstander, die de op haar verkeerde been staande Sylvia passeerde. Dit was ook de ruststand.
In de rust liet de trainer weten het een beetje matig te vinden. Hij vond vooral dat we hun achterhoede eerder en met meer mensen moesten vastzetten (dat doe je nooit in je eentje) en verwachtte ook dat SRC in de tweede helft conditioneel in de problemen zou komen omdat ze geen wissels hadden.
De 2e helft was beter, omdat we inderdaad hen al op hun eigen helft vastzetten, mede door het om beurten inschuiven van Daniëlle en Kim. Het was dan ook dikverdiend, dat na een assist van Kim, Patricia door een woud van benen de 1-1 maakte. Daarna was het alles Valken wat de klok sloeg, hoewel de verdediging onder leiding van de niet 100% fitte Jolanda toch attent moest blijven op uitvallen van SRC. Lange tijd leek het er naar uit te zien dat het 1-1 zou blijven, maar gelukkig was het Guda die vlak voor tijdfraai de 2-1 scoorde.
Uiteindelijk een verdiende maar moeizame overwinning, waarmee we nog volop meedoen om de 4e plaats (3e kan niet meer, omdat MFC verrassend met 2-7 won bij koploper LSVV)
We staan nu inderdaad 4e, maar als we zaterdag!! a.s. onze laatste wedstrijd thuis tegen Winkel niet winnend afsluiten, kunnen we nog zomaar zakken naar de 6e of 7e plaats!
Reden genoeg dus om er zaterdag a.s. nog één keer voor te gaan en de groep een beetje kennende, gaan we inderdaad nog 1x voor de volle winst.

PROGRAMMA WEEK 19

DI 10-5 19.30 TRAINEN
DO 12-5 19.30! TRAINEN
ZA!! 14-5 18.00!! VALKEN-WINKEL
AANWEZIG: 17.15

Daarna lekker kermis vieren in Venhuizen (ze smaken toch net even lekkerder als we winnen!) en op 20-21 en 22 mei het 3-landen toernooi in Landgraaf en tot slot nog onze seizoenafsluiting op zondag
5 juni met o.a. een wedstrijd tegen de ouders.
NB: mochten er nog spontane sponsors zijn die ons 3-daagse toernooi in Limburg mede willen bekostigen, dan hoor ik dat graag.