Ook winst in laatste wedstrijd (3-1)

Onze laatste competitiewedstrijd van dit seizoen was thuis tegen Winkel, waar we uit om voor mij nog steeds onbegrijpelijke redenen met 3-0 van hadden verloren. We moesten afgelopen zaterdag 14 mei in plaats van op 2e pinksterdag (Kermis) en misten toch nog al wat speelsters (Kim, Danielle, Myra, Mandy, Annalies) terwijl door werkzaamheden Sanne L. pas de tweede helft kon komen. Gelukkig waren Jolene en Chantal wel aanwezig om ons uit de brand te helpen.
De belangen waren duidelijk en werden door de trainer nog eens benadrukt: winst zou bijna zeker de 4e stek opleveren en bij verlies konden we zomaar kunnen zakken naar de 6e of 7e plaats. Ondanks alle afwezigen vond de trainer juist dat we er nog een keer voor moesten gaan om het seizoen toch goed af te sluiten.
Met Sylvia weer op doel en daarom Grietje als voorstopper begonnen we om 18.00 aan de wedstrijd op het A-veld o.l.v. onze vaste scheids Co.
In het begin was het een beetje aftasten en ook bleek dat Winkel niet was gekomen om zomaar de punten in te leveren.Ondanks dat de trainer Grietje gewaarschuwd had om sober vanuit haar positie te voetballen en zich niet over de kop te lopen, deed ze dat toch en moest toen uitvallen met een onwillige knie. Dit gaf wat omzettingen achterin en dat kwam ons spel niet echt ten goede. Toch kwamen we na een kwartiertje op voorsprong: een houdbaar afstandsschot van Patricia raakte een hobbeltje en de keepster graaide mis: 1-0. Na ongeveer een halfuurtje gaf Patricia een uitstekend pasje op Gesina, die in 2 pogingen toch de 2-0 scoorde. Winkel bleef goed partij geven en vlak voor rust was het na een goede combinatie van hen, dat de bal wat ongelukkig met een kluts via Chantal achter Sylvia verdween: 2-1 wat ook de ruststand was.
In de rust was de trainer er nog niet helemaal gerust op en zei dat we er nog niet waren. Hij veranderde achterin de opstelling, waardoor Guda voorstopper kwam te spelen en Sanne B. gewoon weer linksback en Chantal weer naar voren.
In de tweede helft kregen we toch weer een aantal kansen, maar het oude probleem (te snel en vaak ook te hard willen schieten) stak weer de kop op en voorlopig bleef het maar 2-1. Ook Winkel bleef het proberen maar gelukkig hield Sylvia het hoofd koel. Na 20 minuten ging Patricia alleen op de keepster af en scoorde beheerst de 3-1 (haar 26e doelpunt in 24 wedstrijden!!)
Daarna was het eigenlijk wel gespeeld en wonnen we dus ook onze laatste wedstrijd (de 5e overwinning op rij!)
We staan nu 4e en theoretisch kan alleen Woudia ons nog inhalen, maar gezien hun programma denk ik niet dat ze dat gaat lukken.
Al met al hebben we toch weer een prima seizoen gedraaid en met name na de winterstop hebben we heel veel punten gepakt. Behouden de eerste 6 tot 8 wedstrijden hebben we niet echt mee kunnen doen met de koppositie, omdat Koedijk en LSVV er boven uitstaken. Een van deze 2 gaat ook kampioen worden, maar heeft wel zo’n 60 ! punten nodig.
Komend weekend het 3-landen damesvoetbaltoernooi in Landgraaf en op 5 juni a.s nog ons eindfeest.
Op die dag kom ik ook nog wel met mijn gebruikelijk statistieken, cijfertjes ed.

Eindstand 2004/2005 24 12-5-7 41 51-41