3-landentoernooi 20/21 en 22 mei te Landgraaf

In overleg met de groep hadden we ons in januari al ingeschreven voor bovengenoemd toernooi op het sportpark Terwaerden bij de plaatselijke club SV UOW02 te Landgraaf, waar 30 teams aanwezig waren uit Nederland, Duitsland en België.
Op vrijdagmiddag 20 mei vertrokken we rond 18.00 uur vanaf de parkeerplaats bij de Valken met 14 meiden en de trainer (Hennie), de begeleider (Patrick) en de grensrechter (Sjaak). Met 3 auto’s en een busje (waarin de meeste bagage) ging de heenreis, behoudens enkele files, redelijk vlot. Na bij wegrestaurant De Lucht een koppie gedaan te hebben en de benen gestrekt te hebben, arriveerden we rond 21.45 uur in Ubach over Worms bij het scoutinggebouw waar we 2 nachten zouden slapen. De meiden kregen een plek beneden in het gebouw toegewezen en moesten de zaal delen met de ‘dames’ van SV Loohausen uit Duitsland, terwijl later bleek dat dat daar ook enkele ‘charmante deutsche herren’ bij zaten. De 3 heren! van de Valken kregen een apart kamertje met prima slaapbanken.
Nadat iedereen zich had geïnstalleerd, was het onmiddellijk richting de dichtstbijzijnde kroeg, alwaar we tot ongeveer 01.30 bleven om te praten, poolbiljarten, darten, tafelvoetballen, muziek luisteren, quizen enz. en natuurlijk allemaal aan de fris (ook onze Coeberg Girls), aangezien we de volgende ochtend al om 10.00 uur onze eerste wedstrijd moesten spelen. Na eerst nog de plaatselijke pizza en shoarmatent een topomzet te hebben bezorgd, gingen we om ongeveer 02.00 uur te bed. Bij de meiden
bleef het nog lang onrustig o.a. dankzij de duitse buren.
Zaterdagochtend rond 09.00 uur in tenue en trainingspak richting kantine SV UOW02 om te ontbijten, wat overigens prima geregeld was.
Om 10.20 uur moesten we onze 1e poulewedstrijd spelen tegen Altenwerder uit Hamburg. We waren sterker en verdiend maakte Kim de 1-0, maar al snel maakten de duitsers gelijk. Gelukkig was het vlak voor tijd Patricia die de 2-1 voor ons maakte.
De 2e wedstrijd was tegen RKTSV uit Kerkrade, een 1e klasser die duidelijk een paar klassen te sterk voor ons waren: 0-3 verlies.
De 3e wedstrijd was tegen FC Eupen uit België en die wonnen we vrij gemakkelijk met 3-0; 1-0 door Patricia, 2-0 door een edtje en 3-0 door een ouderwetse kanonskogel van Liesbeth stijf in het kruis.
De laatste poulewedstrijd bracht ons SCVC2000 uit Roermond en ook die wonnen we en wel met 2-0 door 2 doelpunten van Sanne (de drukke), maar dat hadden er eigenlijk nog meer moeten zijn!
We werden dus met 9 punten uit 4 wedstrijden 2e in onze poule (achter RKTSV) en plaatsten ons dus vrij gemakkelijk voor de finalepoule op zondagmiddag.
Nadat iedereen heerlijk had gedouched en zich had omgekleed, gingen we weer richting scoutinggebouw. Nadat eerst Grietje naar het station was gebracht (zij moest naar huis omdat ze anders zondags niet op tijd in Den Helder was), gingen we eerst met zijn allen schoenen kopen met een fikse korting die door Sanne L. de avond tevoren was geregeld bij de eigenaar. Om 16.45 uur gingen we met zijn allen ons aller moedertje Janneke van de trein halen, die zich zaterdagavond en de zondag bij ons aansloot. Toen richting centrum Kerkrade om een terrasje te pikken en te eten. Het eten was een groot succes: hartelijke ontvangst, snelle service, grote hoeveelheden, prima kwaliteit enz., alleen jammer dat Sylvia er toch nog wat over te zeuren had (doet ze anders nooit). ‘s-Avonds terug naar Ubach over Worms (Waubach) en toen eerst met zijn allen naar de feesttent op het sportpark, alwaar een plaatselijke DJ de stemming er aardig in had. Later nog naar de kroeg van vrijdagavond, maar rond 23.30 taaiden de meest meiden en mannen af en gingen te bed.
Zondagochtend alles heel relaxed, omdat we pas om 13.00 uur onze eerste finalewedstrijd moesten spelen. Een paar meiden hadden het ontbijt uit de kantine opgehaald en koffie en thee gezet, zodat we in het scoutinggebouw rustig konden ontbijten. Niet iedereen was gelijk wakker, maar dat maakte voor deze keer niet zoveel uit. Ook was er nog echte Limburgse Vlaai (nog ter gelegenheid van de verjaardag van Sylvia) Daarna alles wat we niet meer nodig hadden alvast in de auto’s en het busje gepakt en na eerst nog de plaatselijke 1e H.Communieviering te hebben gadegeslagen, richting sportpark om aan de finalepoule te beginnen.
Onze 1e wedstrijd was tegen de thuisvereniging UOW02 en die bleef na een spannende strijd gelukkig voor ons 0-0.
De 2e wedstrijd was tegen KFC Herent uit België, een behoorlijk harde ploeg met enkele verdachte ‘manwijfen’ in de ploeg. Zij kregen dan ook 1x rood wegens natrappen tegen Jolanda en ook onze ‘kolf’ speelster Janneke kreeg enkele aardige keekies. Ook hier bleef het 0-0, omdat een fraai schot van Patricia er net niet inging, maar vol de lat raakte.
De 3e wedstrijd was tegen Terneuzen op een zeer slecht veld. Zoals opgedragen door de trainer, hielden we hen op hun eigen helft onder druk en al heel snel scoorde Sanne L. de 1-0 voor ons. Slecht 1 of 2x kwam Terneuzen eruit en helaas werd het na een foutje bij ons achterin toch zomaar 1-1.

De laatste wedstrijd bracht ons Wilhelmina een 2e klasser uit Den Bosch. Om de halve finale te bereiken moesten we winnen, maar al snel bleek dat dat zeer moeilijk zou worden, omdat zij toch eigenlijk wel de betere ploeg hadden. Door zeer goed keeperswerk van Sylvia bleef het lang 0-0, maar vlak voor tijd werd het toch verdiend 1-0 voor Wilhelmina, die daarmee naar de halve finale gingen en wij dus niet.
Daarna douchen en omkleden en nog de halve finale RKTSV-Wilhelmina (1-0) bekeken, alsmede ook de finale RKTSV-Koninklijke UD uit Deventer. De finale was een zeer spannende, maar ook een zeer goede wedstrijd, die uiteindelijk in 0-0 eindigde, waarna RKTSV na strafschoppen verdiend de 1e prijs opeiste. Ik denk overigens dat menige mannelijke 4e of 5e klasser zeer veel moeite zouden hebben met de meiden van RKTSV!
Hierna richting huis met weer een tussenstop bij De Lucht om een happie te eten. Rond 21.00 aankomst bij de Roode Leeuw te Venhuizen, waar de auto van Sylvia er spontaan mee stopte, zodat de ANWB nog gebeld moest worden. Bagage uitzoeken en daarna iedereen moe, maar ik denk ook voldaan, richting huis.
Resumerend: een zeer geslaagd weekend met: prachtig weer, goede organisatie, fijne en gezellige groep, veel plezier en eigenlijk geen wanklanken of gezeur, prima voetbal met goede resultaten.
Van de 8 wedstrijden was er dus 3x winst, 3x gelijk en 2x verlies (tegen halve finalist Wilhelmina en de latere toernooiwinnaar RKTSV) Doelsaldo 8 voor en 6 tegen.
Tot slot nogmaals dank aan de sponsors: fam. Tuijten (benzine), Sjaak/Patrick/Hennie (1 nacht plus ontbijt) en bestuur van SV De Valken (bijdrage € 125,-)
Dit was dus alvast een prima afsluiting van een toch wel mooi seizoen en op zondag 5-6 a.s. gaan we het seizoen definitief afsluiten o.a. middels een wedstrijd tegen de ouders en natuurlijk een drankje en een hapje.
Iedereen heel erg bedankt voor de gezelligheid en inzet tijdens dit weekend; het was een topper en m.i. zeker voor herhaling vatbaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Special sponsors

 

Archieven

Afgelastingen

geen

Hoofdsponsors

 

Kantinerooster jeugd

Er is geen rooster beschikbaar

Jarigen :)

Johan Dekker, 19-07 (52 jaar)
Iris Hooijboer, 21-07 (19 jaar)
Sem Pater, 21-07 (14 jaar)
Rick Vroling, 21-07 (26 jaar)
Mirjam Rood, 22-07 (46 jaar)
Tom Besseling, 24-07 (27 jaar)
Dave Laan, 24-07 (15 jaar)
Lisa Mes, 24-07 (19 jaar)
Danique Wiersma, 24-07 (21 jaar)
Copyright © 2024 De Valken