Valken met 1-5 onderuit tegen beloftes Volendam

Niet het 1e elftal van FC Volendam kwam gisteravond in Hem opdraven, maar de beloftes verschenen op het veld. Enige speler van de selectie die werd gesignaleerd was – hoe kan het ook anders – Matthieu Boots. Of dit de afspraak was is niet bekend, maar indien Valken betaald heeft voor de selectie van FC Volendam is dit zachtjes gezegd een aanfluiting.

Valken speelde niet onverdienstelijk tegen de Volendammers. Voor rust moest keeper Peter Molenaar slechts 1 maal vissen, in de slotminuten van het 1e bedrijf. Wel waren er genoeg kansen voor het andere oranje maar Molenaar bleek vaak een sta in de weg.

In de 2e helft kwam Sebastiaan Redeker in het doel te staan, hij mocht 4 maal vissen, het klasseverschil werd toen wel in cijfers uitgedrukt.

Valken ‘mag’ ook eenmaal scoren. Een gekregen pingel (hands buiten de 16) wordt door nieuwe spits Pascal Visser feilloos binnen geschoten.

Al met al jammer voor de talrijke toeschouwers dat er geen aansprekende namen verschenen, maar toch een mooie opening voor het jubileum.

Onderstaand verslag komt van de site van FC Volendam:

’18/08 – Ter gelegenheid van het 75-jarige bestaan van de Westfriese Sport Vereniging de Valken, heeft Jong Volendam een oefenwedstrijd tegen hun 1e elftal gespeeld. Op een matig veld wist Volendam niet echt indruk te maken. Pas in de 44e minuut werd de score geopend, Joris van Rooijen die de bal in de voeten kreeg gespeeld van de Westfriese doelman, kon gemakkelijk de 0-1 aantekenen. Pas laat in de 2e helft wist Volendam de score verder uit te breiden. In de 72e minuut maakte Yannick de Wit met het hoofd 0-2. De 0-3 en 0-4 werden gescoord door respectievelijk Joris van Rooijen en Xavier Amanda. In de 86e minuut kregen “de Valken” nog een strafschop, deze werd goed binnengeschoten 1-4. In de slotfase werd de eindstand door Elroy lammers met een fraaie vrije trap op het bord gezet 1-5. ‘