Eerste oefenwedstrijd 2-2

Zondag 21-8 speelden de dames hun eerste oefenwedstrijd van dit seizoen en wel thuis tegen de dames van Zouaven in het kader van het 75-jarig bestaan van SV De Valken.
Om 11.00 uur (nieuwe aanvangstijd dit seizoen bij thuiswedstrijden) begonnen we met prachtig weer op het B-veld aan de wedstrijd o.l.v. scheids Co.
We misten nog een 4 tal speelsters vanwege diverse redenen en ook hebben we nog geen nieuwe vaste keepster, zodat vandaag Wendy de eer had om als eerste “proefkeepster” te fungeren en Janneke als extra speelster opgeroepen was (bedankt!)
We begonnen goed aan de wedstrijd en binnen enkele minuten raakten we al de paal en kort daarna was het Patricia die met rechts fraai de 1-0 scoorde.
Wendy kreeg de eerste 20 minuten nauwelijks iets te doen, behoudens 1 uitval van de Zouaven, waarbij zij goed uitkwam en goed redde.
Ondanks dat we dus sterker waren en redelijk voetbalden, kwamen we de eerste helft niet meer tot scoren en omdat we dankzij het overwicht toch weer met teveel mensen voor de bal gingen voetballen was het zelfs Zouaven die kort voor rust bij een uitval de 1-1 maakten, omdat we achterin niet resoluut genoeg optraden.
In de rust was de trainer redelijk tevreden over het eerste optreden dit seizoen, maar gaf nogmaals aan, dat we toch vooral in de formatie moesten blijven voetballen, met name als we een groot overwicht hadden. Verder zei hij, dat we het ons in deze eerste wedstrijd en bij deze temperatuur wat makkelijker moesten maken door minder met de bal te lopen en dus meer te combineren.
Na de rust golfde het spel wat meer over en weer dan de eerste helft en ook Zouaven kreeg wat kansjes en halverwege de tweede helft scoorden zij de
1-2. Ook wij kregen nog een aantal kansen o.a. Myra, Kim, Patricia en Daniëlle, maar vooralsnog wou de bal er niet in. Toch was het kort voor tijd Guda, die zeer verdiend de 2-2 inschoot na een fraaie steekpas van Kim.
Al met al een nuttige eerste oefenwedstrijd met ook een goed debuut van onze nieuwe aankopen Jolene en Chantal.
Komende weken lekker blijven trainen en nog een 3-tal bekerwedstrijden, voordat op 11-9 a.s. de competitie begint en ik heb er wel vertrouwen in, dat we dit seizoen mee gaan doen voor de eerste 3 posities.

PROGRAMMA WEEK 34

DI 23-8 19.30 Trainen
WO 24-8 19.30 Valken-Assendelft (Beker)
VR 26-8 19.30 Trainen ?????????
ZO 28-8 Hemmeromloop

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Special sponsors

 

Archieven

Afgelastingen

geen

Hoofdsponsors

 

Kantinerooster jeugd

Za 25-05-2024
Ochtend
Monique/Alex Beerepoot
Middag
Lex Groot/Joeri Sluis

Zie info en rooster.

Jarigen :)

Tim Groot, 22-05 (31 jaar)
Stephanie v/d Velde-Wolf, 22-05 (52 jaar)
Maas Bouman, 26-05 (21 jaar)
Jeanne Wagemans, 26-05 (19 jaar)
Copyright © 2024 De Valken