Ron van der Gracht: “Valken zal verder afglijden”

Als we de prognose van Ron van der Gracht moeten geloven dan belooft het bepaald geen goed jaar voor De Valken te worden. De nieuwe trainer van 4e klasse-genoot Always Forward voorziet een moeilijk jaar voor de Hemmers. “Mike Leegwater is vertrokken naar KGB (???) en routinier Gerard Laan is gestopt”. Ze zouden zomaar verder weg kunnen zakken.”Hij eindigt zijn betoog met een kleine kanttekening: “Aan de andere kant, ze kunnen ook zomaar weer kampioen worden”.

De trainer, die met Spirit telkens net naast promotie greep, ziet in zijn ploeg een subtopper.”Het is toch wennen met elkaar, maar ik reken op een plaats in het linkerrijtje.’” Hij ziet in Spartanen een belangrijke kampioenskandidaat. “Een ploeg met veel teamgeest, en dat is nodig in de 4e klasse”.

Opvallend is dat hij maar weinig ploegen slecht inschat, met uitzondering van West Frisia. “Die hebben veel kwaliteit ingeleverd”. Behalve Spartanen ziet hij in VVS (sterke voorhoede), Andijk (moeilijk te bespelen) en Spirit (zoals elk jaar) andere kandidaten voor de direct promotie.

VVW is volgens Van der Gracht: “een leuke voetballende jonge ploeg, maar te licht voor een topklassering. SEW heeft dit jaar versterking gekregen en zal geen degradatievrees krijgen. Ook HSV Sport heeft veel indruk achtergelaten op de analyticus tijdens de Hoornsche zes.

Over de overige ploegen heeft hij ook zijn gedachtes. De Rijp is een voetballende ploeg met een sterke spits in de persoon van Nicolai Schreuder. En tenslotte wordt Grasshoppers zoals altijd een moeilijk te bespelen ploeg.

Kortom, Westfrisia is degradatiekandidaat nummer 1 met Valken in het kielzog als outsider. Bovenin zal het een spannende strijd worden tussen 4 tot 6 ploegen met Spartanene licht in de favorietenrol. Tenminste volgens de alwetende Ron vd Gracht.

Uiteraard hebben wij daar een iets andere mening over, maar dat is aan ons om te bewijzen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Special sponsors

 

Archieven

Afgelastingen

geen

Hoofdsponsors

 

Kantinerooster jeugd

Er is geen rooster beschikbaar

Jarigen :)

Aaron Broersen, 17-06 (13 jaar)
Niels Laan, 17-06 (31 jaar)
Manon Bregman, 20-06 (22 jaar)
Riva Laan, 21-06 (19 jaar)
Copyright © 2024 De Valken