Bekerverlies tegen 2e klasser.

Afgelopen donderdag 1-9 speelden de dames hun 2e bekerwedstrijd en wel thuis tegen 2e klasser Zaandijk.
Vooraf zei de trainer dat het nog wel weer moeilijker zou worden dan in de 1e bekerwedstrijd, maar dat gaf niet. Hij ziet dit soort wedstrijden nog steeds als extra training om conditie op te doen en om te kijken wat er goed en fout gaat. Wel gaf hij aan, dat het allemaal wel wat ‘steviger’ mag, dus korter dekken en laat je tegenstander niet zomaar passeren! Hij vond ook dat onze mid-mid Gesina zich meer moest laten gelden in de zin van meer aanbieden en bal opeisen.
Omdat Wendy geblesseerd was, ging vandaag onze topscoorster Patricia noodgedwongen op doel en begonnen Mandy, Chantal en Wendy op de bank (alle 3 niet getraind dinsdag)
Al vanaf de 1e minuut was duidelijk dat Zaandijk 2 klassen hoger speelden en al in minuut 2 lag de bal keihard achter Patricia toen er niet kort genoeg gedekt werd bij een corner. Daarna ging het iets beter, maar moesten we ons voornamelijk bezig houden met verdedigen, wat overigens niet echt verkeerd ging o.l.v. de bijna weer fitte Jolanda. Toch werd het na ongeveer een kwartier toch verdiend 0-2.
Na een terugspeelbal van Zaandijk die door hun keepster opgepakt werd, was het Guda die na 25 minuten de toegekende vrije schop beheerst inschoot: 1-2.
Na een knappe solo werd het voor rust nog 1-3.
De rust was hard nodig om bij te komen en de trainer kon alleen maar bevestigen wat we eigenlijk al wisten en dat was dat zij stukken beter waren. Toch was hij redelijk tevreden over de inzet en ook de stand was nog dragelijk. Jolanda kreeg rust en Gesina ging daarom laatste man spelen.
De tweede helft leverde hetzelfde spelbeeld op: een sterker Zaandijk en Valken dat zich moest beperken tot verdedigen. Na 20 minuten werd het 1-4 en in de 35e minuut kwam de eindstand op het bord: 1-5
Al met al een zware pot en toch wel een ongelijke strijd, waarin we konden zien hoe het eigenlijk zou moeten. Toch complimenten voor het feit, dat we bleven proberen te voetballen en petje af voor het keiharde werken van iedereen.