Prima seizoenstart De Valken E3

De jongens van De Valken E3 spelen voor het vierde seizoen met elkaar. Ze kennen elkaar door en door. Individuele kwaliteiten worden benut terwijl verbeterpunten simpelweg worden geaccepteerd. Slechts een paar dingen zijn veranderd. We hebben één nieuwe speler: Jordi-Mike van der Ley. Hij is een prima verdediger en ook nog eens twee-benig, een goede versterking voor ons team. De vader van Jordi-Mike is de nieuwe trainer en ook gaat hij met de wedstrijden mee als mede-coach. Kortom het ziet er goed uit voor dit seizoen.

De eerste competitiewedstrijd uit tegen Dindua werd het 3-3. Na een achterstand en met slechts 6 spelers (Jelmer en Shaaruijen moesten diploma-zwemmen) is 3-3 een goed resultaat.

Vandaag tegen De Zouaven E6. Helaas geen scheidsrechter dus dan maar zelf fluiten. De strijd gaat gelijk op tot Jelmer na 5 minuten van ruim 25 meter de bal onder de lat knalt. De volgende goal is van Shaaruijen. Zo neemt het ‘diplomazwemduo’ van de vorige week vandaag het voortouw. Met de rust is het 4-0 (goals van Robin en Jacco). Na rust scoort Jacco nogmaals en ook Jaap weet twee maal het net te vinden. Een eervolle vermelding verdient Robin Ligthart die in de 2e helft nog twee goals maakt waaronder een indrukwekkende solo vanaf eigen helft. Belangrijker nog is dat we als team goed hebben gespeeld. Ik heb prima uitgespeelde aanvallen gezien en soms, als het mis ging was het wel de bedoeling om over te spelen. Kijk, als je als team speelt dan maakt het niet uit wie er scoort als de doelpunten maar gemaakt worden.

De seizoenstart is goed, het ziet er veel belovend uit!! Volgende week, uit tegen KGB E2.