Ruime uitoverwinning bij Woudia: 1-6

Onze 2e competitiewedstrijd bracht ons uit naar Westwoud tegen de dames van Woudia, die hun eerste wedstrijd gelijk hadden gespeeld. Wij misten wegens diverse oorzaken 4 speelster en naar we begrepen was ook Woudia niet echt compleet.
De trainer bracht vooraf nog even de wedstrijd van vorig seizoen in herinnering (5-1 verlies) toen Annalies (die nu te kijk was) ongelukkig haar knie in de soep draaide en we “lichtelijk” benadeeld werden door de scheidsrechter. Hij hamerde erop hieraan niet meer te denken en gewoon ons eigen spelletje te spelen zodat we niet van welke scheids dan ook afhankelijk zouden zijn.
Achterin golden zoals gebruikelijk de vaste afspraken en de trainer wilde ook graag dat we wat meer rendement zouden halen uit de vaak goede corners van Patricia, dus in ieder geval één bij de 1e paal en één bij de keepster. Hij wees er ook nog eens op niet in één lijn te gaan staan, maar meer driehoekjes te maken, zodat we wat makkelijker konden combineren. Voorin moesten we meer gebruik maken van de snelheid van onze spitsen en ook goed uitkijken voor buitenspel en tevens bij balverlies sneller omschakelen.
Met Chantal en Wendy op de bank begonnen we aan de wedstrijd en reeds na 3 minuten lag de bal in het netje, echter wel bij ons, omdat na een lastig stuitje Sylvia mis greep: 1-0 achter! (Volgens Syl zelf was hier sprake van een BLUNDER)
Gelukkig was het 2 minuten later al weer gelijk, toen Jolene beheerst scoorde na een prima dieptepas van Kim. De 1e helft was verder niet echt goed; rommelig en slordig en dit was wellicht ook te wijten aan de voorbereiding (Acces!?) In de 20e minuut probeerde Patricia het met een afstandsschot maar de keepster redde goed. Daarna waren er nog kansen voor Jolene en Myra en werden we ook nog een paar keer (terecht en onterecht) teruggefloten wegens buitenspel. In de 45e minuut was het uiteindelijk toch Sanne L. die scoorde na goed voorbereidend werk van Jolene, zodat we gingen rusten met een 1-2 voorsprong.
In de rust was de trainer maar matig tevreden; hij vond het niet echt goed allemaal, maar ondanks dat hadden we toch meer moeten scoren. Hij wees de spitsen er nog eens op uit te kijken voor buitenspel (gewoon een metertje extra pakken, omdat we toch sneller waren) Achterin moesten we zuinig blijven voetballen en geen tegendoelpunten incasseren, dan was de buit binnen. Dus gewoon lekker voetballen, want de winst was het belangrijkste, of dat nu met grote cijfers zou zijn of niet.
De tweede helft zakte Woudia behoorlijk in (conditie?) en bleven ook de buitenspelval hanteren. In de 8e minuut was het een “voorzet” van Patricia die via de binnenkant van de paal binnenviel: 1-3. In de 12e minuut ontweken wij prima de buitenspel en was het Myra die heel goed het overzicht hield, zodat Jolene simpel de 1-4 kon scoren. In de 18e minuut was het een voorzet / schot van Jolanda die fraai in het doel draaide: 1-5. Woudia kwam er maar sporadisch uit en in de 22e minuut moesten Kim en Sylvia zelfs nog een keer handelend optreden om een tegendoelpunt te voorkomen. Na een half uur was het uiteindelijk Sanne L. die met een afstandsschot de eindstand op 1-6 bepaalde.
Een prima overwinning met af en toe goed spel (en af en toe ook niet!); achterin zoals gebruikelijk goed en voorin met name complimenten aan Jolene die wederom bewees een aanwinst te zijn door haar snelheid, haar doelpunten, maar vooral ook door haar keiharde werken voor het team.
Komende zondag zijn we weer wat completer en dat betekent ook dat de concurrentie voor een basisplaats toeneemt, wat in principe een goede zaak is voor de trainer. Dus lekker en goed trainen komende week, zodat we komende zondag voor onze 3e overwinning kunnen gaan.