Draad weer opgepakt: 1-3 winst

Onze 6e wedstrijd bracht ons naar de dames van SRC in Schagen, welke tegenstander ons niet zo ligt. Ze spelen altijd een beetje vreemd systeem (of geen systeem) en daar hebben wij vaak moeite mee. Vorig jaar verloren we in Schagen met 2-1 en hoewel ze dit seizoen nog slechts 2 punten hebben (2x gelijk in een thuiswedstrijd) drukte onze trainer ons op het hart, dat we wederom volop aan de bak moesten, zoals eigenlijk iedere wedstrijd!
Hij kwam ook nog even kort terug op het eerste verlies van vorige week en zei nogmaals dat het onze eigen schuld was geweest, maar beter in de 5e wedstrijd een keertje verliezen als 5 wedstrijden voor het einde van de competitie en de druk en spanning van het ongeslagen zijn was nu tenminste hopelijk verdwenen.
Omdat Sanne B. weer fit was, ging Kim weer laatste man en Jolanda voorstopper, wat betekende dat Danielle rechtshalf kwam te spelen en de bedoeling was dat zij afwisselend met Myra op rechts zou doorkomen. De trainer herhaalde nog maar eens de principes die we altijd achterin hanteren en gaf ook nog aan dat als naar voren niet lukte de bal altijd nog terug op Sylvia kon (wel communiceren! en goede balsnelheid)
Hij benadrukte nog eens dat we mee moesten doen bij de 1e bal als Syl ver opende en dat daarna de 2e bal voor ons moest zijn. Als laatste gaf hij ons nog mee geen energie te steken in commentaar op de scheidsrechter wanneer deze onverhoopt niet goed zou fluiten (dat moesten we maar aan de trainer zelf of de aanvoerster overlaten.)
Afwezig waren Bianca (vakantie) en Chantal (blessure) en met Sanne L, Jolene, Wendy en Mandy op de bank of liever gezegd stoelen, begonnen we aan de wedstrijd.
In tegenstelling tot de eerdere wedstrijden kwamen wij nu eens beter uit de startblokken en na een ingooi in de derde minuut, was het Gesina die heel goed druk naar voren zette, de bal veroverde en simpel 0-1 scoorde. Ook daarna gingen we goed door en in de 6e minuut was het Danielle die op rechts goed doorkwam en via de paal kwam de bal bij Patricia die helaas miste. Hierna kwam SRC ook meer aan voetballen toe en na ongeveer een kwartier werd de bal achterin bij ons niet goed weggewerkt en middels een droge schuiver was het zomaar 1-1. Onmiddellijk daarna stond onze weer aanwezige grens Patrick waarschijnlijk nog na te genieten van zijn vakantie, want hij verzuimde te vlaggen bij een duidelijk buitenspelgeval, maar gelukkig belande de bal op de buitenkant paal (kan een keertje gebeuren Pat)
Na ongeveer een half uur was het Patricia die de bal veroverde in hun verdediging en met een lobje was het 1-2 voor ons. Hierna was het alles Valken wat de klok sloeg en zo verschenen Jolene (2x) en Sanne L. in het laatste kwartier voor rust alleen voor de keepster, maar helaas leverde dat geen doelpunten op. Vlak voor rust stoomde Danielle op rechts weer op en haar voorzet kwam via de keepster bij Jolene terecht die de ruststand op 1-3 bracht.
In de rust was de trainer redelijk tevreden, maar weer vond hij (het wordt vervelend) dat we tekort hadden gescoord. Wel de complimenten voor de inzet en ook de oplossing als zij soms met wel 4 spitsen speelden (Gesina in laten zakken, zodat Kim de vrij man voor de rugdekking bleef)
Een tegenvaller was dat Jolanda niet verder kon spelen wegens het opspelen van haar oude blessure, maar dat loste de trainer op door Danielle weer als voorstopster neer te zetten en Patricia terug te laten zakken naar het middenveld.
De tweede helft bleek al gauw dat SRC de moed nog niet had opgegeven en middels goede combinaties en vaak met wel 4 of 5 aanvalsters probeerden zij de aansluitingstreffer te maken. Doordat zij met zoveel aanvalsters gingen spelen, kwamen wij achterin toch 1 op 1 te spelen, maar dat ging ons goed af, zodat Sylvia het niet echt moeilijk kreeg en wanneer nodig stond ze er gewoon. Door de aanvallende opstelling van SRC kregen wij voorin heel veel ruimte voor de counter en dat resulteerde in een aantal toch wel goede mogelijkheden. Wendy schoot van ver net naast toen de keepster uit haar doel was, de hardwerkende Sanne L. had weinig geluk bij een paar prima doelpogingen en ook Liesbeth kon 2 tot 3 maal uithalen, maar raakte de bal niet echt lekker. Kortom, er werd de tweede helft niet meer gescoord, zodat wij met 1-3 de 3 punten mee naar huis konden nemen. Een dikverdiende overwinning met misschien wat te weinig doelpunten gezien het aantal kansen.
We lopen nu 2 punten voor op het schema van vorig seizoen en doen volop bovenin mee (2e plaats) Komende zondag thuis tegen St. Adelbert en met dezelfde instelling en wil om te winnen als vandaag moet het mogelijk zijn om wederom de 3 punten thuis te houden.
NB: de dames speelden vandaag in splinter nieuwe broeken, die zij mochten aanschaffen van de Hr en Mw Bakker van onze sponsor KREICOM. Hartelijk dank hiervoor!!