A junioren pakken op karakter drie punten!!!

Na een nacht met een extra uur rust, althans voor degene die normaal in bed liggen, en met een prachtige felle zon hoog aan de hemel stonden de mannen om 11.00 uur keurig op het parkeerterrein klaar om af te reizen naar Nibbixwoud om daar de plaatselijke voetbalclub SEW te bestrijden. In de kleedkamer is iedereen op de hoogte dat deze tegenstander uit zes wedstrijden nul punten heeft gehaald en men gaat uit van een “makkie”. En dan kan je als trainer roepen wat je wil het zit dan toch tussen de oren bij de mannen want vanaf het beginsignaal is er maar één ploeg dat voetbalt en dat is SEW!!!
Ze creëerde de ene na de andere kans en Valken stelde er werkelijk niets tegenover. In de 20e minuut redde onze (inval) keeper Jan Boon nog schitterend, maar daarna had hij geen antwoord op een afstandschot en stond het 1-0. Ik hield net als het meegereisde publiek mijn hart vast om hier tegen een blamage aan te lopen want er was geen speler die enigszins zijn niveau haalde. Na een paar missers van SEW was het in de 30e minuut toch raak en was de achterstand opgelopen tot 2-0 en snakte Valken naar de rust.
In de rust een donderspeech en wat omzettingen en iedereen duidelijk gemaakt dat wanneer het voetballend niet lukt je moet knokken tot je er bij neer valt!! De tweede helft hadden we de toch wel aanwezige wind in de rug en ging men er vol tegenaan wat toch vanaf de zijkant mooi was om te zien. De kansen werden (eindelijk) gecreëerd en het was Niels die de aansluitingstreffer voor zijn rekening nam 2-1. Daarna kansen voor Joost, Niels en Rick en de laatste zorgde er voor dat onze handjes weer in de lucht konden in de 63e minuut: 2-2. Met nog ruim 25 minuten op de klok gooide Valken er nog wat extra strijd tegenaan en de winnende hing in de lucht, maar het was SEW dat op dat moment de 3-2 op hun slof hadden. Helaas voor hun stond onze laatste linie in de tweede helft ook een stuk beter te voetballen dus hielden ze de Nibbikkers goed tegen.
Tot 10 minuten voor tijd onze spits Niels het verlossende doelpunt maakte: 2-3 en daarna nog wel een paar spannende minuten, maar de winst kwam niet meer in gevaar!!
Over het geheel genomen een slechte wedstrijd, maar op karakter de drie punten meegenomen uit Nibbixwoud, klasse mannen!!
Volgende week de koploper thuis om 13.00 uur en dan zal er wel een stuk beter gevoetbald moeten worden, maar ik wil wel dezelfde inzet zien als deze tweede helft!!