5-1 winst en nog steeds 2e plaats.

De 7e wedstrijd was een thuiswedstrijd en wel tegen nieuwkomer St.Adelbert uit Egmond-Binnen, die voor deze wedstrijd op de 10e plaats stonden met 7 uit 7. De trainer memoreerde vooraf nog eens dat het heel belangrijk was juist alle wedstrijden tegen tegenstanders uit het zg. rechterrijtje ‘gewoon’ te winnen. Hij dacht ook wel dat dat vandaag mogelijk moest zijn gezien de positie en uitslagen van onze tegenstander. Toch waarschuwde hij vooral achterin voorzichtig te beginnen, omdat ze toch al 19x hadden gescoord (wij 20x) Hij wees ons nog eens op de mogelijkheid van terugspelen op Sylvia (ging vorige week ook goed) en als ze met 2 spitsen zouden spelen, moest Danielle doorschuiven naar het middenveld en daarbij goed communiceren met Gesina. Voor de zoveelste maal wees hij er nog eens op mee te doen bij de 1e bal en daarna te proberen de 2e bal te hebben. Ook legde hij uit wat er wel en niet moest gebeuren als er mensen van hen inschoven van achteruit.
Dus met de opdracht scherp te zijn, hard te werken, soms wat rustiger te voetballen en vooral ook elkaar goed te coachen en positief te praten, begonnen we aan onze warming-up met slechts 12 man: we misten Jolanda (ziek), Bianca (vakantie), Liesbeth (ziekenhuis), Guda (weekend weg) en Chantal (net geopereerd aan haar schouder).
Met Mandy op de bank en Wendy in de spits, begonnen we om 11.00 uur met prachtig weer aan de wedstrijd.
Na 7 minuten was het Danielle die een prima corner afleverde en de bal viel midden in de drukte, waarna Jolene het laatste tikkie gaf: 1-0. Daarna liet St. Adelbert ook van zich horen, wat resulteerde in een aantal schoten die naast of over gingen. Na ongeveer 20 minuten werd een prima combinatie tussen Myra en Sanne L. besloten met een voorzet en was het opnieuw Jolene die keihard via de onderkant lat de 2-0 maakte. Het laatste kwartier voor rust was voor St. Adelbert met een paar behoorlijke kansen o.a. een bal op lat na een redding van Sylvia, een fraai schot wat door Sylvia over de lat werd getikt en toen het in de 40e minuut na een diepe bal geen buitenspel was, kon St.Adelbert eenvoudig de 2-1 scoren, wat ook de ruststand was.
In de rust was de trainer eigenlijk verre van tevreden: hij vond dat zij over het algemeen beter combineerden en vond ook dat Danielle vaak te ver naar voren speelde en een beetje liep te zwemmen met ook nog eens veel balverlies. Hij was er nog niet echt gerust op en vond dus dat we wederom scherp moesten beginnen en ook wat rustiger moesten voetballen, waarbij Danielle dus iets behoudender moest gaan spelen.
Na rust was het toch St.Adelbert dat beter begon en in de 5e minuut moest Sylvia gelijk al reddend optreden. Hierna zetten wij de tegenstander wat meer vast op hun eigen helft en was de samenwerking tussen Danielle en Gesina ook wat beter. Dit resulteerde in een overwicht, wat ook kansen opleverde met schoten van Sanne L. en Myra. In de 16e minuut was het uit een voorzet van Patricia dat Gesina subtiel de 3-1 maakte. Hierna hetzelde spelbeeld met nog een goede kans voor Sanne L. na een prima pas van Patricia, maar de bal ging net naast. Na ongeveer een halfuur legde Jolene de bal goed terug op Patricia die van afstand de 4-1 maakte. Vlak daarna was het de matig spelende Danielle die van ver fraai de bal net onder de lat schoot wat 5-1 betekende. Hierna probeerde St. Adelbert nog wel wat terug te doen, maar echt gevaarlijk werden ze eigenlijk niet, omdat met name de beide backs Madeleine en Sanne B. weer een gedegen partij speelden net als onze laatste man Kim.
Weer een overwinning die dik verdiend is, hoewel het voetbal nog steeds wel wat beter kan, maar daar blijven we aan werken. We liggen nu 4 punten voor op het schema van vorig seizoen en blijven op de 2e plaats staan, omdat Koedijk ook weer won (3-1 tegen KGB)
Komende zondag uit tegen Kolping Boys die ook hoog staan en vandaag wonnen van Zouaven met maar liefst 1-8 !
Dus goed en scherp trainen, want zondag moeten we wederom volop aan de bak willen we bovenin mee blijven doen!