Rampzalige beginfase nekt Valken 1

Na de victorie van de vorige zondag, wachtte nu het Hoornse Always Forward. Een opponent die gezien de recente resultaten alles goed op orde heeft. Valken blijft daarentegen een probleemkindje. Ditmaal was trainer Wim de Haart weer afwezig in verband met gezondheidsproblemen. Assistent Harry kwam slechts enkele minuten voor 2 aan op het Sportpark zodat van een voorbespreking geen sprake was. Valken begon daarom maar gewoon aan de wedstrijd met de gedachte ‘we zien wel waar het schip strandt.’

Dat schip strandde bijzonder snel helaas. Binnen tien minuten lag de bal al in het net. Forward begon namelijk zeer fel aan de wedstrijd en de Valkenspelers wisten niet waar ze het zoeken moesten. Enkele kansen werden nog gemist, maar bij een nieuwe aanvalsgolf was het raak. Sietse vlagte nog wel voor buitenspel bij de diepe bal op de linksvoor, maar de matige scheidsrechter dacht het vanaf een meter of 50 beter te weten en liet doorspelen. Het afwerken was verder een koud kunstje omdat de spits die ook verdacht ver voor de Valkenverdedigers stond de voorzet simpel binnen kon tikken.

Niet lang daarna vergreep John zich aan zijn directe tegenstander. De scheidsrechter twijfelde geen moment en trok de rode kaart. Een beslissing die misschien wel te billijken was, maar het was opvallend dat de zondaar aan Forwardkant niet eens een vermaning kreeg voor zijn actie. Valken was totaal ontheemd en Forward rook bloed. Een schot van 20 meter door de geheel vrijstaande aanvallende middenvelder, of was het nou de spits?, verdween in de hoek onbereikbaar voor Peter. Een kleine ramp begon zich te ontketenen, want Valken was de kluts helemaal kwijt.

Uit het niets verkleinde Lennard de achterstand naar 1, na goed anticiperen op een steekbal van André. Dat Forward ook geen wereldploeg heeft bleek in de fase daarna wel. Tot tweemaal toe was Valken dichtbij de onverdiende gelijkmaker. Tim brak door op rechts, maar in plaats van de 16 te zoeken, vond hij de keeper bij de eerste paal op zijn weg. Daarna kreeg Lennard een schietkans uit een corner, maar een spelers op de lijn wist redding te brengen. Daarna was het weer Forward wat de lakens uitdeelde. Telkens penetreerde de ploeg simpel door de Hemse verdedigingslinie. Tot geluk van de Valken wist zijn tegenstander uiterst slordig met de mogelijkheden om te gaan. Tot 1 minuut voor rust een onnodig weggegeven vrije trap door Christian met zijn hak in eigen doel werd verwerkt: 3-1.

Met de uitzichtloze situatie op zak, begon Valken met het verstand op nul aan de 2e helft. Vanaf minuut 1 was er evenwicht op het veld en dat viel Valken te prijzen. Veel kansen kregen de Hemmers niet, maar bij de eerste was het wel raak. Mark werd gevloerd in de zestien en de pingel werd benut door Pascal. Langzaam kwam er angst in de Forwarder formatie. Het solide positiespel van de 1e helft was weg en bovendien waren de aanvallers niet meer de betere boven de Valkenverdedigers. Dit bood Valken de gelegenheid om 1 op 1 te voetballen wat weer voor meer druk op de verdediging zorgde.

Uiteraard gaf Valken hier veel ruimte mee weg, maar veel keus had de ploeg niet. Enkele malen kwam een gelijkspel nog dichtbij, maar helaas wilde het net niet lukken. Pascal stuitte op de doelman en Lennard schoot over vanaf randje zestien. Mark ‘brak’nog eenmaal door, maar werd zichtbaar vastgehouden. De scheidsrechter liet tot ontsteltenis van de aanvoerder doorspelen. Even later zag de leidsman een scheen effect bal die toevallig bij Peter in de handen viel wel aan voor een terugspeelbal en toen waren de rapen andermaal gaar. De beste man kon weinig goeds meer doen in ogen van de Hemmers en eerlijkheid gebied te zeggen dat ze daarin niet helemaal ongelijk hadden.

Eindstand 3-2 dus. Valken knokte zich in de 2e helft helemaal leeg en dat is zeker het vermelden waard. De rampzalige openingsfase had echter zijn werk al gedaan. Valken begon door onbekende oorzaak niet goed aan het duel en zag bovendien de arbitrage blunderen bij de openingsgoal. Maar de rode kaart valt niet goed te praten. De zondaar mag de komende weken even afkoelen langs de kant. Misschien te voorbarig, maar excuses naar de ploeg toe, had toch op zijn plaats geweest????!!!