Ook slechtste ploeg in 4e klasse te goed voor Valken

Na de nederlaag tegen Always Forward afgelopen zondag toog Valken opnieuw richting Hoorn. De belangrijke ontmoeting met HSV Sport stond namelijk op het programma. De promovendus zat in een neerwaartse spiraal en dus had Valken goede hoop om de onderste regionen voorlopig vaarwel te kunnen zeggen. De donderdag training had Coach de Haart hoop gegeven op een betere toekomst, al was dat zeker geen garantie voor succes getuige eerdere teleurstellingen.

Over teleurstellingen gesproken. John heeft voorlopig zijn kicksen in de wilgen gehangen. Het is voor de ploeg te hopen dat hij na de winterstop op zijn besluit terugkomt. Veel alternatieven zijn er namelijk niet aan de rechterkant en de persoon John zal ook in de groep gemist worden. Verder miste Valken nog Peter (spierblessure), Andr├ę (koorts), Michiel (koorts), Mike (gebroken vingerkootje) en Zinedine Zidane (geen lid).

De bespreking moest noodgedwongen in de kantine gedaan worden, aangezien de bestuurskamer bezet was. Nog een klein streepje door de rekening. Voor zover mogelijk probeerde de coach ons voor te bereiden op de strijd van die middag. De opstelling was door afwezigen weer eens uniek. Marcel Tim en Nobi bevolkten samen met Captain Mark het middenveld. Verder geen verrassingen te melden, aangezien Patrick nu wel vanaf minuut 1 mocht aantreden.

Valken heeft betere voetballers dan HSV. Dat werd al vrij snel duidelijk. De thuisploeg wist in de 1e helft welgeteld 1 schot op doel te lossen, maar zelfs dat weer ik niet zeker. Valken combineerde naar gelang de kwaliteit van de spelers dat toeliet. Bovendien waren er enkele kansen te noteren. Pascal wist zich geen raad met twee dotjes. Bij de eerste keer raakte zijn poging de doelman, de 2e keer wijkte hij bij het passeren te ver naar de buitenkant.

De scheidsrechter gaf na 33 minuten de pijp aan Maarten. Beide ploegen stemden in met een vervanger die wonderwel binnen een half uur de wedstrijd hervatte. Tussen de onderbreking en de rust drong Valken sterk aan. Lennard miste een kopbal na een voorzet van Mark, maar even daarvoor had laatstgenoemde na een handig passje van Pascal Valken reeds op 0-1 gezet. Bij de rust was er derhalve geen vuiltje aan de lucht. Tim moest alleen het veld ruimen met een bijdeenblessure, wat overigens volledig zijn eigen schuld was. Jos was de logische vervanger.

Maar ja, de ene helft is de andere niet. HSV had de krachten gebundeld en begon gepassioneerd aan de 2 helft. Valken stelde hier in beginsel nog wel wat tegenover, maar nadat Lennard en Jos een paar kansen hadden verkwanseld was het boek Valken voorgoed gesloten. HSV toonde meer inzet en passie en compenseerde daarmee ruimschoots het gebrek aan kwaliteit. Lange bal van achteruit waren een voortdurende kwelling voor de achterste linie en toen HSV bovendien nog een extra spits inzette was de druk niet meer te houden. Nadat de spits even daarvoor al een enorme kans om zeep had geholpen faalde hij een 2e keer niet.

Na de 1-1 kwam er wel weer evenwicht in de wedstrijd, maar HSV bleef het meest dreigend. Aanvallen van Valken werden over het algemeen makkelijk gepareerd met behulp van overtredingen of aanvraadbaar fysiek geweld. Valken trad echter minder kordaat op. Dolph liet zich wel makkelijk passeren en vergat daarna de zogenaamde nuttige overtreding te maken aan de zijlijn. De voorzet kon zomaar worden binnentetikt door de vrijstaande linksvoor. Een nieuwe drama had zich ontluikt.

De resterende speeltijd viel Valken opeens weer gepassioneerd aan. Jos kreeg nog een geweldige kans op de gelijkmaker na een goede actie van Niels Kool aan de rechterkant. Hij schoot echter van dichtbij over het doel.

Een nieuwe nederlaag voor Valken. En dat nog wel tegen een zeer matige ploeg. We moeten ernstig rekening gaan houden met een zelfde scenario als afgelopen seizoen. Van een nachtmerrie is nog geen sprake, want de verschillen blijven te overzien, maar we moeten nu toch echt met zijn allen de mouwen opstropen!! Anders kan dit seizoen nog een heel nare afloop krijgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Special sponsors

 

Archieven

Afgelastingen

geen

Hoofdsponsors

 

Kantinerooster jeugd

Za 25-05-2024
Ochtend
Monique/Alex Beerepoot
Middag
Lex Groot/Joeri Sluis

Zie info en rooster.

Jarigen :)

Maas Bouman, 26-05 (21 jaar)
Timo Kromkamp, 26-05 (16 jaar)
Jeanne Wagemans, 26-05 (19 jaar)
Dennis Groot, 27-05 (24 jaar)
Marike de Wit, 28-05 (18 jaar)
Copyright © 2024 De Valken