Brief begeleiding A2

Beste Leden,

Waarschijnlijk heeft u het al gehoord. De valken A2 is opgeheven. Naar aanleiding hiervan heeft het bestuur van de valken een brief gestuurd naar u de ouders. Wij (Joost, Arjen en Evert) hebben deze brief ook gelezen en wij zijn van mening dat met deze brief niet het gehele verhaal is verteld.

Vandaar dus deze brief van ons uit. Op de eerste plaats moeten we de zondag middag 6 november niet vergeten. Er is toen een groep jongens geweest die zich vanaf de tribune bemoeit hebben met een wedstrijd van de A1. Deze groep bestond grotendeels uit jongens van de A2.

Kennelijk heeft dit bepaalde toeschouwers en met name de coach van de A1 behoorlijk geïrriteerd. Op de Valken site is dit duidelijk naar voren gekomen.

Wij als trainers zijn vervolgens door Kryn de Groot benaderd voor een gesprek op zondag 13 november om half 1 ’s middags. Uit dit gesprek bleek dat het jeugdbestuur samen met het bestuur heeft besloten om de A2 per direct op te heffen. Zonder ons hier van tevoren van op de hoogte te stellen of enig overleg.

Als reden werd het voorval van de zondag gegeven, waarbij na een overleg zou blijken dat veel feiten van de desbetreffende dag waren verdraaid, o.a. dat de wedstrijd helemaal niet stil is gelegd door spreekkoren.

Wij geloven echter dat dit niet de voornaamste reden is geweest voor dit besluit. Voor aanvang van dit seizoen bleek dat het jeugdbestuur van de Valken van plan was om de spelers van de voormalige B1 op te splitsen. Een aantal jongere spelers zou blijven hangen in de B1, een aantal oudere spelers zou in de A1 kunnen gaan voetballen.

Het probleem was dat er voor een groep van 4 spelers geen plek zou zijn in beide teams. De groep heeft vervolgens bij het bestuur aangegeven uit solidariteit voor deze jongens bij elkaar te willen blijven. Het bestuur is hier uiteindelijk na een flinke discussie mee akkoord gegaan.

Aan het begin van het nieuwe seizoen bleek voor ons al snel dat het belang van onze jongens bij de Valken op de tweede plaats kwam. Ondanks onze afspraak werden de betere jongens in ons team, door Kryn de Groot en Peter Haars benaderd om in de A1 te komen voetballen. Dit heeft ook geleid tot het vertrek van Ben Schipper naar de A1. Wij als begeleiders moesten hier via de spelers achterkomen, terwijl het ons logisch lijkt dat de coaches van dergelijke zaken op de hoogte worden gehouden. Wanneer wij aan Kryn om
opheldering vroegen kregen wij als antwoord: “de belangen van de A1 gaan nou eenmaal voor en bovendien zie ik jullie team het eind van het jaar niet halen”.

Onze conclusie op basis van het bovenstaande is, dat het voorval van vorige week niet de reden, maar eerder een excuus was om het team op te heffen. Op deze manier krijgt het bestuur uiteindelijk toch voor elkaar wat ze in eerste instantie voor ogen had.

Mocht u nog graag verdere informatie willen over dit voorval kunt u ons altijd bereiken op de volgende nummers: Arjen Ott: 06-51502850, Joost de Koning: 06-23171797 of Evert Sjerps: 06-28063703.

Met vriendelijke groet,

Joost de Koning
Arjen Ott
Evert Sjerps

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Special sponsors

 

Archieven

Afgelastingen

geen

Hoofdsponsors

 

Kantinerooster jeugd

Za 01-06-2024
Ochtend
Isabel/Milan Vonk
Middag
Luca Bleeker/Opvulplek

Zie info en rooster.

Jarigen :)

Dennis Groot, 27-05 (24 jaar)
Marike de Wit, 28-05 (18 jaar)
Delano Bezuijen, 29-05 (20 jaar)
Wietse Sijm, 29-05 (32 jaar)
Charmaine Boon, 30-05 (33 jaar)
Rick Raven, 30-05 (35 jaar)
Loek Groot, 31-05 (30 jaar)
Nick Redeker, 01-06 (35 jaar)
Tim Stammes, 01-06 (25 jaar)
Copyright © 2024 De Valken